Web sitesi telif hakkı

Fırat Albayrak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, aklıma bir şey takıldı 2 senelik bir domain sahibiyim magazinhane.com bana ait ama ben bunu düşünürken sadece Google'da arattım böyle bir şey var mı gibisinden fakat YouTube'da 2017'de açılan bir kanal var bildiğiniz profesyonel magazin kanalı röportajların yapıldığı vs sonra ben bayağı emek verdim bu siteyi worldpress üzerinden kurdum Premium tema aldım işte bu mynet tarzı kategoriler falan oke bültenleri işte ortaya karısık ben yazıyordum vs sırf teliften problem yaşarım korkusuyla kapattım siteyi fakat aklıma takıldı? Bu durumda öneriniz nedir ne yapmam gerek ben bir daha açmak istiyorum siteyi www.magazinhane.com bana ait ama YouTube'da bir kanal? Yani YouTube farklı web site farklı ama herhangi bir telif söz konusu olur mu bana karşı? Yaptırımdır site kapatmadır nedir ne değildir bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Merhaba arkadaşlar, aklıma bir şey takıldı 2 senelik bir domain sahibiyim magazinhane.com bana ait ama ben bunu düşünürken sadece Google'da arattım böyle bir şey var mı gibisinden fakat YouTube'da 2017'de açılan bir kanal var bildiğiniz profesyonel magazin kanalı röportajların yapıldığı vs sonra ben bayağı emek verdim bu siteyi worldpress üzerinden kurdum Premium tema aldım işte bu mynet tarzı kategoriler falan oke bültenleri işte ortaya karısık ben yazıyordum vs sırf teliften problem yaşarım korkusuyla kapattım siteyi fakat aklıma takıldı? Bu durumda öneriniz nedir ne yapmam gerek ben bir daha açmak istiyorum siteyi www.magazinhane.com bana ait ama YouTube'da bir kanal? Yani YouTube farklı web site farklı ama herhangi bir telif söz konusu olur mu bana karşı? Yaptırımdır site kapatmadır nedir ne değildir bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

İnternet sitesinin domaini sana aitse bir şey yapamazlar merak etme.

İnternet sitesinin domaini sana aitse bir şey yapamazlar merak etme.

Hocam bizzat bana ait hatta şaşırdım boştaydı magazinhane domaini hemen aldım ismide kafama yattı falan böyle baktım YouTube'da hesap var dedim bu koca sayfa 24 mü 34 milyon mu ne görüntülenmeli bir kanal direkt YouTube'dan yürüyor siteleri yok sonra işte sağdan soldan bir sordurdum falan miğdem bulandı araştırdım bilgide edinemedim kala kaldım öyle

Domain sahibi siz olduğunuz için bir şey yapamazlar.
ee çok iyi ozaman ben açıyım yeniden siteyi worlpressle kuruyum baştan :)

İsim tescil hakları alındıysa bir şeyler yapabilirler onun dışında YouTube kanalı olması vs. bir şeyi değiştirmez. Marka tescil araştırması yapın derim.

Hocam bizzat bana ait hatta şaşırdım boştaydı magazinhane domaini hemen aldım ismide kafama yattı falan böyle baktım YouTube'da hesap var dedim bu koca sayfa 24 mü 34 milyon mu ne görüntülenmeli bir kanal direkt YouTube'dan yürüyor siteleri yok sonra işte sağdan soldan bir sordurdum falan miğdem bulandı araştırdım bilgide edinemedim kala kaldım öyle.

Ee çok iyi o zaman ben açayım yeniden siteyi worlpressle kuruyum baştan :)

O zaman hayırlı olsun hocam. Açılışa geliriz.

İsim tescil hakları alındıysa bir şeyler yapabilirler onun dışında YouTube kanalı olması vs. bir şeyi değiştirmez. Marka tescil araştırması yapın derim.

İşte tam bu yüzden kapatmıştım ama araştırdığım kadarıyla o zaman isim tescil boşta alınmamış gözüküyordu ve ortalama bana bundan 6 ay önceden falan bahsediyorum 3 4 k gibi bir fiyat cıkartıyolardı 10 yıllığına

O zaman hayırlı olsun hocam. Açılışa geliriz.
Hadi insallah isim tescil mevzusu yukarıda arkadas bahsetti o kafamı bulandırmıştı zaten bunu bi tam öğrenebilsem acıcam :)

Sizin için Türk patent adresinden sorguladım marka ismi boşta.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-01-24-14-13-08.png
    Screenshot_2023-01-24-14-13-08.png
    360,8 KB · Görüntüleme: 92
Sizin için Türk patent adresinden sorguladım marka ismi boşta.
Çok teşekkür ederim hocam zahmet verdim kusura bakmayın peki bir soru daha doğurdu şimdi örnek veriyorum kapattırmam ama ben bunun patentini alsam o youtube sayfasına ne olur ? gibi bir soruda gelmedi değil aklıma keza onlar alsa benim sayfa içinde aynı sey geçerli tabi

Çok teşekkür ederim hocam zahmet verdim kusura bakmayın peki bir soru daha doğurdu şimdi örnek veriyorum kapattırmam ama ben bunun patentini alsam o youtube sayfasına ne olur ? gibi bir soruda gelmedi değil aklıma keza onlar alsa benim sayfa içinde aynı sey geçerli tabi
Telif vb. durumlar şikayete bağlı durumlardır. Hiç kimse kendiliğinden aa bu marka telifliymiş dur şunlara telif atalım demez, diyemez. Siz bir işlem talebinde bulunmazsanız o zaman o kanal da var olmaya devam eder. Gerçi isim tescili o kanalın kuruluşundan sonra olduğundan dolayı süreç tam nasıl olur bilmiyorum ama konu biraz size bağlı duruyor. Marka tescili yapmak ise tamamen size kalan bir durum. Masrafları vs. mevcut.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı