Merhaba sitemde PHP ile MySQL bağlantısı yaptım ancak PHP'nin güvenlik konusunda sınıfta kaldığını duydum. PHP'ye alternatif olarak hangi yazılım dilleri Veritabanı Sistemleri sistemleri işlemlerini güvenli ve hızlı şekilde halletmemi sağlar? Şu an aklımda Python ve Node.js var.
Nasıl kullandığına bağlı. Salt Mysqli kullandıysan, input sanitazing yapmıyorsan, güvenlikten sınıfta kalırsın, evet. Connection parametrelerin public erişilebilir klasörde yer alıyorsa, yine güvenlikten sınıfta kalırsın. Senin nasıl kullandığına bağlı birazda.
Laravel'e bak. Bu tarz güvenlik önlemlerinin büyük çoğunluğunu almış oluyorlar. Eloquent adlı güzelde bir ORM sunuyor. Dolu dolu da bir dökümanları var.
Nasıl kullandığına bağlı. Salt MySQL'i kullandıysan, input sanitazing yapmıyorsan, güvenlikten sınıfta kalırsın, evet. Connection parametrelerin public erişilebilir klasörde yer alıyorsa, yine güvenlikten sınıfta kalırsın. Senin nasıl kullandığına bağlı biraz da.
Laravel'e bak. Bu tarz güvenlik önlemlerinin büyük çoğunluğunu almış oluyorlar. Eloquent adlı güzelde bir orm sunuyor. Dolu dolu da bir dokümanları var.
Build web apps and services that run on Windows, Linux, and macOS using C#, HTML, CSS, and JavaScript. Get started for free on Windows, Linux, or macOS.
www.asp.net
Ek olarak eskide kaldı derken? Artık güncelleme mi almıyor? Geliştirilmesi mi durdu?
Oyle bir sey yok, C#, Go ya da Python kullaninca daha guvenli olmuyor otomatik olarak backend projesi. PHP ile hatali kod yazarak olusturdugun guvenlik acigini C# ile de olusturursun ayni hatayi yaparsan.
Build web apps and services that run on Windows, Linux, and macOS using C#, HTML, CSS, and JavaScript. Get started for free on Windows, Linux, or macOS.
www.asp.net
Ek olarak eskide kaldı derken? Artık güncelleme mi almıyor? Geliştirilmesi mi durdu.
Hayır hala güncelleme alıyor, ama yeni projeler gereksinim duyulmadığı sürüce Core ile yazılıyor.
Eski ya da yeni diye bir kavram yoktur ihtiyaca göre kullanılan araçlar vardır. Microsoft ASP .net Core çatısı altında toplamayı planlıyor diye okumuştum.