Çözüldü Web sitesinden bilgileri görülebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tisortea7

Hectopat
Arkadaşımla bir web sitesi kurduk. Kayıt oldum ama emin değilim yani. Güvenliği yok ve arkadaşım bu benim mail bilgilerimi, şifrelerimi falan görebilir mi?

Çözüm
Evet onları görebileceğini biliyorum. Benim sorduğum benim o web sitesinin dışındaki bilgileri görebilir mi? Gmail şifrem mesela. O web sitesindeki şifreyi de başka hiç bir yerde kullanmıyorum.
Hayır göremez, siteye girdiğiniz veriler haricinde başka bir veriye erişemez.

Siteye tarayıcı izolasyonunu aşabilecek bir bellek zararlısı eklemesi lazım, böylece eğer tarayıcıda kayıtlı şifreleriniz varsa bunlara erişebilir. Bu durumda AV yazılımları zaten uyarı verir ve engeller. Tarayıcı izolasyonunu aşmak da kolay bir iş değil.
Görebilir, forma gönderilen veriler sunucu tarafından şifrelenmiyorsa okunabilir.
Mail şifremi falan göndermedim. Mail bile vermedim. Sadece kullanıcı adı ve o web sitesi için olan şifreyi yazdım o kadar. Yani arkadaşım benden mail bile istemedi. Ve web sitesini 7 yıl önce açtı. Saçmalama amaçlı bir forum.

Mail şifremi falan göndermedim. Mail bile vermedim. Sadece kullanıcı adı ve o web sitesi için olan şifreyi yazdım o kadar.
Onları görebilir, sık kullanmadığınız bilgileri vermemeniz doğru olan.

Evet onları görebileceğini biliyorum. Benim sorduğum benim o web sitesinin dışındaki bilgileri görebilir mi? Gmail şifrem mesela. O web sitesindeki şifreyi de başka hiç bir yerde kullanmıyorum.

Siteye tarayıcı izolasyonunu aşabilecek bir bellek zararlısı eklemesi lazım, böylece eğer tarayıcıda kayıtlı şifreleriniz varsa bunlara erişebilir. Bu durumda AV yazılımları zaten uyarı verir ve engeller. Tarayıcı izolasyonunu aşmak da kolay bir iş değil.

Çözüm

Teşekkürler. Kaspersky Total Security kullanıyorum. Cevabınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı