Merhaba arkadaşlar, ben bilgisayar programcılığı bölümü kazandım. Orada web tasarım dersleri gördüm ama bana saçma geldi. Şu an okulu bayağı saldım fakat kendim öğrenmek istiyorum. Web tasarıma nereden başlayabilirim? Web tasarımda neleri öğrenirsem artık bu işten para kazanacak duruma gelirim?
HTML, CSS gibi işaretleme dilleriyle başlayarak sonradan Javascript'e yönelebilirsiniz. Responsive ve optimize sayfa tasarımı da önemlidir. Hem front-end, hem de back-end olmak istiyorsanız (yani full stack) çalışacağınız alana göre diller öğrenmeniz gerekir.
W3Schools offers free online tutorials, references and exercises in all the major languages of the web. Covering popular subjects like HTML, CSS, JavaScript, Python, SQL, Java, and many, many more.
www.w3schools.com
İngilizce bilginiz varsa yukarıda siteyi kullanabilirsiniz. Diğer üyeler kullanmanız gereken dilleri söylemiş zaten.
W3Schools offers free online tutorials, references and exercises in all the major languages of the web. Covering popular subjects like HTML, CSS, JavaScript, Python, SQL, Java, and many, many more.
www.w3schools.com
İngilizce bilginiz varsa yukarıda siteyi kullanabilirsiniz. Diğer üyeler kullanmanız gereken dilleri söylemiş zaten.
Kaynak fark etmez ama İngilizce kısa zamanda öğrenin, bir sorun çıktığında stack overflow gibi sitelerde çokça gezineceksiniz, 1 milyon yazılımcı projesi sanırım sertifika da veriyordu.
HTML ile başlayın bence. Bir de Udemy'de kurslar oluyor. Ben satın almıştım. Onları kullanabilirsiniz. İsterseniz uygun bir fiyata size verebilirim hesabı. Pek kullanmıyorum artık zaten. Ama Udemy'den falan kurs alabilirsiniz isterseniz.
Türkiye'de diploma önemli bir şey. Hele birde nam salmış bir üniversite okursanız sıkıntı olmaz. İyi üniversiteye gidenin iş bulması o üniversitenin zor kazanılması gibi. Kesinlikle iş bulur demiyorum fakat daha rahat iş bulacağını düşünüyorum.