Web için:
Uygulama olarak da ne yapmak istediğine göre değişir,
- Arka planda çalışan sunucu tarafı (backend) için: PHP, .NET, Java, Node.js gibi teknolojilerden birini seçebilirsin.
- Kullanıcıların etkileşime gireceği arayüz (frontend) için: Başlangıç olarak JavaScript, CSS, HTML ile başlayabilir, ilerleyen zamanlarda vue, Angular veya React gibi Framework'lerden birini öğrenebilirsin.
- Masaüstü uygulamalar için: C++, C#, Java, Python, (tabii ki bu dillerin salt hali değil, bunlar için kütüphaneler ve Framework'ler var)
- Mobil uygulama için: Swift(iOS), Kotlin/Java(Android)
Masaustu uygulamalar icin Javascript ogrenip Electron.js bakabilirsin. Tabi bu isin server kismi da olacak onun icin de Node.js ogrenebilirsin. Kisacasi Javascript -> Node.js -> Electron.js olarak bir yol izleyebilirsin. Eger client (front-end) kismini da daha derin ogrenmek istersen React gibi bir framework de var.
Dediğim gibi HTML biliyorum az bir şey, çok komplike şeylere girmek istemiyorum o yüzden sanırım frontend olarak başlayacağım. Uygulama olarak kolay alışveriş gibi şeyler.
O zaman javascript ogrenip react ile devam edebilirsiniz.Dediğim gibi HTML biliyorum az bir şey, çok komplike şeylere girmek istemiyorum o yüzden sanırım frontend olarak başlayacağım. Uygulama olarak kolay alışveriş gibi şeyler.
Frontend olarak başlamak istiyorum backend aşırı karmaşık geliyor.
En iyisi zaten fazla yormamak gerekiyor, insanlar her şeyi birden öğrenmek istediklerinden güç getiremeyip kısa sürede bırakıyorlar en temizi bir yerden fazla zorlamadan yavaş yavaş başlamak, düzenli çalışmak, HTML ve CSS belli bir seviye biliyormuşsunuz zaten sırada JavaScrip var.
O zaman javascript ogrenip react ile devam edebilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.