Web tasarımcısı olmak mantıklı mı?

Albert01

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, yazılımda ve teknolojide kendime bir yer edinmek istiyorum. Web tasarımı ile zamanında haşır neşir oldum fakat WordPress ya da ikas gibi hazır site hizmeti veren kuruluşları görünce "Baba adamlar hazırı yapıyorlar, bu mesleğimde bir sıkıntı yaratır mı?" sorusunu soramadan edemiyorum. Konuya ve mesleğe aşikar insanlar yardım edebilir mi acaba?

Öncelikle Back-End Web Developer olarak çalıştığımı belirtmek isterim. WordPress, Ikas gibi sistemlerde sonuna kadar özgür olamadığın için mesleğinde hiçbir sıkıntı çıkarmaz. İnsanlar hazırdan çok kendisine özel hazırlanmış sistemlerden daha çok hoşlanıyor.

Öncelikle Back-End web developer olarak çalıştığımı belirtmek isterim. WordPress, ıkas gibi sistemlerde sonuna kadar özgür olamadığın için mesleğinde hiçbir sıkıntı çıkarmaz. İnsanlar hazırdan çok kendisine özel hazırlanmış sistemlerden daha çok hoşlanıyor.

Anladım, bir soru sormak daha istiyorum; kafamda Full stack developer olma fikri var, acaba bu "serüvenimde" nereden başlamak benim için daha iyi olacaktır? Önce Front-End mi öğrenmeliyim yoksa Back-End mi başlamalıyım hiçbir fikrim yok. Bir tavsiyen ya da fikrin var mı?

İlk olarak Front-end'de kendini geliştirmelisin. Ardından Back-end'e geçersin. Çünkü Front-end olmadan Back-end de olmaz. Şu sırayla öğrenebilirsin: HTML, CSS, JavaScript, PHP ve bu dillerin kütüphanelerini (CSS'de Bootstrap, PHP'de Laravel, JavaScript'te VueJS vs.) öğrenmelisin.

İlk olarak Front-End'de kendini geliştirmelisin. Ardından Back-End'e geçersin. Çünkü Front-End olmadan Back-End de olmaz. Şu sırayla öğrenebilirsin: HTML, CSS, JavaScript, PHP ve bu dillerin kütüphanelerini (CSS'de Bootstrap, PHP'de Laravel, JavaScript'te vuejs vs.) Öğrenmelisin.

Teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı