Web tasarımda hayal gücü nasıl geliştirilir?

Yer
Dünya'da bir yer
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime B450M-K
Ryzen 5 5600
Sapphire RX 6700 10GB
16 GB Corsair Vangeance
750W Gigabyte PSU
AOC 21" Monitör
HTML, CSS iyi şekilde biliyorum fakat hayal gücüne, yaratıcılığa dair hiçbir şey yok. Hayal gücü, yaratıcılık olmadıktan sonra kodlama dili bilmenin hiçbir anlamı kalmıyor.
İnternette araştırma yaptım, hayal gücünü geliştirmek için çeşitli grafik tasarım kitapları veya sanatla ilgili kaynaklar okuyun, tasarlanmış web sitelerini inceleyin, onlara bakarak yapmaya çalışın gibisinden öneriler gördüm. Bu öneriler işe yarar mı? Zerre hayal gücü olmayan biri başka türlü nasıl hiçbir yerden kopya çekmeyerek aklından tasarım çıkarabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kitap okuyarak ve film dizi izleyerek hocam en ilham verici 2 şeydir bunlar bana göre.

Bilim kurgu türünde eserler tüketmek film dizi kitap geliştirir diye düşünüyorum.
Ek olarak gizem türü de gözetilmeli bence.

Yani film izleyerek, kitap okuyarak aklımdan tasarım çıkaracak hale gelecek miyim? Sanırım buna bir tek benim inancım yok. Bana mantıksız geliyor nedense. Deneyeceğim ama işe yarayacağını pek sanmıyorum.

Yani film izleyerek, kitap okuyarak aklımdan tasarım çıkaracak hale gelecek miyim? Sanırım buna bir tek benim inancım yok. Deneyeceğim ama işe yarayacağını pek sanmıyorum.

Hocam zaten yapacağınız hiçbir şey size anında ilham perisi indirmez. Kitap ve film belki düşünce yapınızı değiştirir ya da daha önce hiç bilmediginiz şeyleri öğretir ve bu da sizin kafanıza bir şeylerin canlanmasını sağlar.

Grafik tasarımla ilgili kitap alıp okusam faydası olur mu peki?

Codepen gibi yerlerde gez diğer insanların neler yaptıklarını incele analiz et veya hazır templateleri incele internet üzerinden.

Eğer ki bu işi hobi değil de meslek haline getirirsen hayal gücüne pek gerek kalmaz. İnsanlar ne istediklerini sana söyler veya figma üzerinden gösterirler.

Ben de web tasarımı yapar iken aklıma pek bir şey gelmez ama istenilen şeyi sayfaya dökebilirim.

Tasarlanan web sitelerini inceliyorum fakat öyle güzel tasarımlar var ki baktıkça moralim bozuluyor çünkü ben böyle şeyleri nasıl yapacağım diye içimi endişe sarıyor.

Bu işi meslek haline getirmek istiyorum evet. Fakat yukarda bu işi meslek haline getirirsen hayal gücüne pek gerek kalmaz demekle ne demek istedin biraz daha açıklar mısın?

Kariyer odaklı bakıyor isen dediğin gibi çok süslü sitelerde gözün olmasın çoğu kurumsal firmalar sadelikten ve güzel mimariden yana.

Hayal gücüne gerek kalmazdan kastım ise, kimse senden kolay kolay bir taslak olmadan site yapmanı istemez. Yani karşı taraf sana bir taslak ile gelir sen onu tasarlarsın. Bu konuda kendini geliştirmeye çalış. videolar izle insanlar neler yapıyor onlara bak. Youtube'da bir sürü 0 dan tasarım yapan eğitmenler bulunuyor onları izleyebilirsin.

Ek olarak frontend mentor sayfasına girip orada verilen challengeları yapmaya çalış.
Hiçbir yazılımcı 0'dan oturup bir site tasarlamıyor herkes birisinden ilham alıyor. Önemli olan gördüğün şeyi yapabilmek. Öncelik olarak gördüğünü yapabileceğin kıvama gel kendi yağında kavrul ondan sonra daha iyi bir kıvama geleceksin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…