Web tasarımda hayal gücü nasıl geliştirilir?

Çok uçuk kaçık fikirler konusunda kendini geliştirmek istiyosan aşağdaki içerikler senin ufkunu genişletebilir. Bunlar sektörde kullanılmayacak tasarımlar genellikle bunu unutma, burada adamların tek amacı ben bunları yapabiliyorum diyip yeteneklerini sergilemek. Aşırı uçuk kaçık sistemi çok yoran, kullanıcı deneyimini geride bırakmış tasarımları hiçbir zaman tercih etmezler.
Geri kalanı biraz daha tecrübeye kalıyor. Sürekli olarak trend tasarımları takip et bi anda koyu tema, minimalist ve sade tasarımlar popüler oldu. Dribble üzerinde yapacağın konu üzerine tasarım örneklerine bakabilirsin. Arayüzünü yapacağın sektörün illa ki rakibi vardır gidip onlara bakmalısın. Bunlar zamanla kendine ait tasarım fikirlerinin oluşmasını sağlar. Yapa yapa oluşacak şeyler bunlar.

Kendi geliştirdiğim sitenin yıllar içindeki sürecini göstereyim sana en aşağıda.
Yukarıdaki arkadaşların ilettiği css tricks, frontend mentor, mdn web docs vs fazlasıyla güzel kaynaklar. Her şeyin tasarım olmadığını güzellik olmadığını da öğrenmelisin. İnternet sektörü çok garip bir sektör, en akıllısından en akılsızına her türlü insan var. Amacın hem güzel hemde basit yapmak olucak bunu unutmamalısın.

2020, 2023 ve şu anki hali
1744843328695.png
1744843411620.png
1744843495338.png

Kariyer odaklı bakıyor isen dediğin gibi çok süslü sitelerde gözün olmasın çoğu kurumsal firmalar sadelikten ve güzel mimariden yana.

Hayal gücüne gerek kalmazdan kastım ise, kimse senden kolay kolay bir taslak olmadan site yapmanı istemez. Yani karşı taraf sana bir taslak ile gelir sen onu tasarlarsın. Bu konuda kendini geliştirmeye çalış. Videolar izle insanlar neler yapıyor onlara bak. YouTube'da bir sürü 0'dan tasarım yapan eğitmenler bulunuyor onları izleyebilirsin.

Ek olarak frontend mentor sayfasına girip orada verilen challengeları yapmaya çalış.
Hiçbir yazılımcı 0'dan oturup bir site tasarlamıyor herkes birisinden ilham alıyor. Önemli olan gördüğün şeyi yapabilmek. Öncelik olarak gördüğünü yapabileceğin kıvama gel kendi yağında kavrul ondan sonra daha iyi bir kıvama geleceksin.

Süpersin buna benzer bir cevap yazacakken yazılan cevaplardan faydalandım :)

Burada ki bilgi seviyesi 0 olan ve dikkatini zor toplayan biri olarak c# öğrenmeye çalışıyorum ve tek aldığım destek bu türde ki form sitelerinde işe yarar tüm konularına bakıyorum ve okuyorum. Gerektiğinde not alıyorum, tabi kağıt ve kalem eksik olmaz masamdan. Sizde çok iyi bildiğinizi ifade etmişsiniz bu sebeple çok daha öndesiniz. Basit örnekler yapın ve bunlara eklemeler katın ve inceleyin, kendi kodlarınızın ne yapabildiğini. Şahsen ben denemelerimi görsellik ve yüzeysel olarak BIOS inceliyorum ve araştırmak ,öğrenmek ve yapamadığımda sorularımda ondan kesitler alıyorum ve sorularımda bulunduruyorum. Böylece herkesin fikir ve yardımcı olabileceği imkanlar artmakta. Ve tabi bilginize güvenerek "ne ve nasıl olur ise zevkle kullanırsınız ?" sorusunu unutmayın. Ve kesinlikle "OKUYUN" ne okuduğunuz önemli değil.

Bir arayüz tasarlarken en önemli kısım amaca hizmet eden işlevsel, kolay anlaşılır, kullanıcıyı yormayan bir tasarım yapmaktır.
Alışılmışın dışında bir dizayn kullanıcı için kötü bir ux deneyimine neden olabilir. Web arayüzlerinde ücretli/ücretsiz çok iyi, göz kamaştıran tasarımlar var bunları incelemek, deneyimlemek tasarım yapmanıza fayda sağlar, deneyim arttıkça ihtiyaca karşılık çözüm fikirleri kendiliğinden kafanızda şekillenmeye başlayacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı