Merhaba, HTML ve CSS konusunda ilerlediğinizi düşünüyorsanız ve hedefinizde frontend development varsa; önce JavaScript sonra React ve SQL şeklinde devam edebilirsiniz. Python'u ayrı çalışın, ayrı düşünün. Bu arada web tabanlı programlamada hangi işletim sisteminde olduğunuz çok önemli değildir. MacOS, Windows, Linux hiç fark etmez hangisinde rahatsanız onda devam edin. Ayrıca GoLang devam edebilirsiniz, hem Google destekli hem de sizin için tavsiye edilebilecek en mantıklı path olurdu.
Ancak masaüstü uygulamaları özellikle de endüstri standartlarında shell odaklı programlamalar yapacaksanız ve C, C#, C++, Delphi, Haskell, Bash Script, vb. gibi hedefleriniz varsa MacOS tavsiye etmiyorum. Hiç bir endüstri standardında (bankalar, ağır sanayi, mimari, tıp, fizik/kimya labaratuarları, vs.) Mac server veya MacOS kullanılmaz.
Emekli bir mühendis olarak tavsiyem; işletim sistemlerine çok takılmayın, programlama dillerine hiç takılmayın. Sektör kaygınız olmasın, geliştirmenize ve gelişiminize odaklanın.