Web tasarımdan ne zaman kazanç elde edebilirim?

SalihDas92

Hectopat
Arkadaşlar bu hafta JavaScript'e başladım ve her ne kadar kodlama yapsam da daha iyi bir PC istiyorum geçen babama çalışmak hakkında soru sorsamda covid-19 yüzüne çalışamıyorum da. JavaScript'den sonra PHP öğrenirsem fiverr.com gibi sitelerden kazanç sağlayabilir miyim?

Kısa vadede neredeyse hiç. Yazılım işleri uzunca zaman isteyen işlerdir. Başlaman güzel, kendini hazır hissettiğinde aç Fiverr hesabını. Fiverr`ın çok üyesi olduğu için üst sıralarda gözükmen de zaman alacaktır.

Öğrenmeden parayı düşünme öğrenmeye odaklan daha yeni başlamışsın javaya hepsi yavaş yavaş olur.

Maalesef para kazanma kısmı sanılandan çok daha zor. Öncelikle şundan bahsetmek istiyorum, JavaScript'e daha yeni başlamışsınız. Fakat soruda web tasarım yaparak kazanç sağlamak istediğinizi belirtmişsiniz. Önce bu kısma odaklanın web geliştirme mi yapacaksınız web tasarım mı? Eğer baştan aşağı tasarımı ve geliştirmeyi kendiniz yapacaksanız ilk olarak anca portfolio web siteleri yapabilirsiniz ki bunun da müşterisini bulmak gerçekten çok zordur. Eğer Full Stack bir site yapacağınızı düşünecek olursak JavaScript'i bayağı bir geliştirmeniz ardından bir Framework öğrenmeniz ardından öğrendikleriniz ile pratik yapmanız ve en sonunda freelance çalışmanız gerekecektir ki bu da bir hayli uzun sürecektir. Tavsiyem ya gerçekten şanslı olup basit müşteriler bulup az para kazanıp çok iş yapmanızdan yana olacaktır ya da tam odaklanma ile kendinizi geliştirmeye çalışmanızdan yana olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı