Web tasarımı nasıl öğrenilir?

yigittuysuz

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Ben iletişim tasarımı ve yönetimi okuyorum. 2.sınıf öğrencisiyim. Bu sene web tasarım dersi almaya başladım. Ders Windows üzerinden anlatılıyor. Ben MacBook kullanıyorum. HTML, JS gibi dilleri nasıl çalıştırabilirim? Detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz?

Windows, Linux, MacOS fark etmez hangi işletim sistemi olursa olsun. VScode kullanılıyor çoğunlukla, HTML, CSS, JS kodlarını aynı zamanda görmek için "Live Server" Kullanılıyor. Gerekli extensions'ları Vscode üzerinden indirebilirsin. Zaten alacağın derslerde bunlardan bahsediyorlar kafanda oturmana daha da yardımcı olacaktır.

YouTube, Udemy, BTK akademi üzerinden bir sürü ders var, bir sürü değerli hocalarımız var. Oradan dersler alabilirsin. Sürekli olarak proje geliştirmen önemli, açık kaynak projelere destek vermek önemli, kendini geliştirme açısından. "LeetCode" Gibi yerlerden soru çözerek kendini daha da geliştirebilirsin.

Yazılım alanı sürekli değişen sürekli güncellenen bir alandır. Sürekli güncel kalman önemlidir, sürekli öğrenmen gerekiyor çünkü bu alan böyledir.

Merhaba. Ben iletişim tasarımı ve yönetimi okuyorum. 2.sınıf öğrencisiyim. Bu sene web tasarım dersi almaya başladım. Ders Windows üzerinden anlatılıyor. Ben MacBook kullanıyorum. HTML, JS gibi dilleri nasıl çalıştırabilirim? Detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz?
HTML, JS Gibi diller bilgisayarınızda değil tarayıcınızda çalışır. HTML Dosyanızı tarayıcınızda açtığınızda işlem yapmaya başlayabilirsiniz. Youtube'da Prototürk hocamın HTML, CSS ve JS kursları var. Çok samimi ve akıcı bir şekilde anlatıyor tavsiye ederim.

Kod editörü olarak istediğinizi seçebilirsiniz. Sadece VSCode'da mı var bilmiyorum ama Auto rename tag ve Live Server eklentileri işinize yarar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı