Webcam'in izlenip izlenmediğini anlama

Loveless

Hectopat
Katılım
10 Nisan 2019
Mesajlar
100
Çözümler
1
Bugün bir siteye girdiğimde site kameraya erişmeye çalıştı, izin vermedim ve siteden çıktım, tarayıcının izin bölümünde de hiçbir siteye izin verilmediği gözüküyor fakat halen emin olamıyorum. Kamera ışığı kendim fotoğraf çektiğim zamanlar dışında hiç kendiliğinden yanmadı, yalnızca laptop açılırken yanıyor, açıldığında ise sönüyor. Görev yöneticisinden baktığımda ise arka plan işlemlerinde kamera yok, bugün o sitede çıkan mesaj dışında linklere tıklamayan birisiyim, sizce fazla mı abartıyorum, yoksa ek kontrol mü gerek?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Abartma değil de tedbir diyebiliriz. Gününüzde birçok site; güvenliğiniz bize emanet, çok iyi koruyoruz diyorlar ama bir bakmışsınız bilgileriniz başkalarına satılmış.
Eğer bilgisayarın garantisi bittiyse tanıdık bir bilgisayarcı bulup webcam ile mic soketlerini sökmesini iste. Kullandığınız uygulamaların izin ayarlarını gözden geçirin. Son olarak Bu siteye girip email adresiniz ve bilgileriniz sızdırılmış mı kontrol edin.
 
Başlata tıklayıp, "aygıt yöneticisi" yazıp aygıt yöneticisine gir. Kameralar bölümünde kameranı seçip sağ tıkla, cihazı devre dışı bıraka tıkla. Kullanacağın zaman aynı menüden etkinleştirirsin.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı