Webserver loglama programı virüs müdür?

shase

Decipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 7640HS
Ekran Kartı (GPU): NVIDIA GeForce RTX 4060 (8GB VRAM, 120W TDP)
RAM: 16GB GDDR5
Depolama: 1TB NVMe SSD
Merhaba. Geçenlerde arkadaşımdan iyi bir Python programı istedim. Amacı screenshot alıp webserverde loglamak ve oradan geri çekmekti. Login sistemi ve görselleri cihaz keyiyle şifrelemesini istedim. Bana bir program attı ancak çocukla fazla samimi değiliz ve virüs atmış olabileceğinden şüpheliyim. VirusTotal bu sonuçları verdi: VirusTotal sandbox testlerinde herhangi bir sorun çıkmamış. Yine de sorayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sandbox'da asıl davranışını sergilemiyor. Açmanızı önermiyorum. Hem ondan direkt kaynak kodunu isteyebilirsiniz. İllaki verdiği dosyayı çalıştırmak zorunda değilsiniz.

Sandbox'da asıl davranışını sergilemiyor. Açmanızı önermiyorum. Hem ondan direkt kaynak kodunu isteyebilirsiniz. İllaki verdiği dosyayı çalıştırmak zorunda değilsiniz.

Kodları attı, derledim ve EXE olarak ben test ettim herhangi bir detect bulunamadı. Ya yanlış EXE'yi attı ya da program sıkıntılıydı.

Kodları attı, derledim ve EXE olarak ben test ettim herhangi bir detect bulunamadı. Ya yanlış EXE'yi attı ya da program sıkıntılıydı.
Cümlenizi tam olarak anlayamadım hocam. Arkadaşınız size kaynak kodu attı, siz derlediniz ve bu VirusTotal sonucu sizin derlediğiniz dosyanın sonucu mu? Eğer öyleyse ve kaynak kodu paylaşmak istemiyorsanız herhangi bir yapay zekaya atarsanız zararlı olup olmadığını söyleyecektir.

Cümlenizi tam olarak anlayamadım hocam. Arkadaşınız size kaynak kodu attı, siz derlediniz ve bu VirusTotal sonucu sizin derlediğiniz dosyanın sonucu mu? Eğer öyleyse ve kaynak kodu paylaşmak istemiyorsanız herhangi bir yapay zekaya atarsanız zararlı olup olmadığını söyleyecektir.

Hocam. Pardon yanlış anlatmışım. Arkadaşın attığı derlenmiş EXE'nin sonucunu atmıştım ben. Daha sonra kaynak kodlarını alıp kendim bir kez daha derledim ve bu sefer de VirusTotal virüs bulmamıştı. Yapay zeka atılan kaynak kodlarında bir sorun bulmadı. Yani arkadaşın kaynak kodundan önce derleyip attığı proje başka bir şeydi sanırsam.

@shase Anladım, o zaman dediğim gibi herhangi bir yapay zeka asistanına kodu analiz ettirip daha sonra kendiniz derleyip kullanabilirsiniz. Arkadaşınızın attığı EXE dosyasındaki kodlar size verdiği kod ile aynı olmayabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı