Website Üzerinde Market Sistemi Oluşturma

Pettigrew

Kilopat
Katılım
22 Şubat 2015
Mesajlar
271
Çözümler
4
Herkese selamlar. Bir website üzerinden market sistemi kurmak istiyorum. Bunu yazın yapacağım ufak çaplı roleplay grubu için kullanacağım. Birkaç bölümde detaylıca açıklayacağım.
Öncelikle benim website oluşturma bilgim fazla değil. WordPress tabanlı, eklentiler ve hazır temalar ile kullanışlı bir site oluşturabiliyorum.

Site üzerindeki market sistemini açıklayayım. Üyeler ve adminler olacak sitede. İşin önemli kısmı üyelerde bitiyor. Gruptaki her üyenin site üzerinde bir üyeliği bulunacak. Her üyelik hesabında da belirli bir para miktarı olacak. Hesaba para ekleme işini ise adminler yapacak. Yani adminler elle üyelere istediği miktarda para ekleyebilecek. Üyeler ise hesaplarında bulunan parayı market sayfasında istediği eşyayı satın alarak harcayabilecek. Yani bir üyenin 100 parası var ve 50 değerinde bir kalem aldığında bunu satın almış olacak ve bakiyesinden bu miktar düşecek. Bakiye yetersiz olduğunda 'yetersiz bakiye' benzeri bir hata mesajı onları karşılayacak. Satın alınan eşyalar ise üyelerin profilinde 'mal varlıkları' benzeri bir başlık altında görünecek.

Bu şekilde bir sistem oluşturmak için mutlaka iyi seviyede yazılım bilgisi gerekli mi? WordPress tabanlı e-ticaret eklentileri düzenlenebiliyor mu? Düzenlenirse eklenti içerisinde bu tip bir sistem oluşturulabilir mi? Ya da bu tip bir sistemi bu kolaylıkta işletebileceğimiz bir fikriniz var mı?
 
e-ticaret sitesi kurmak ile ilgili bir kaç makale oku hiç olmasa da kafanda bir fikir oluşur

bu arada roleplay derken oyun sunucusu mu ?

Facebook üzerinden Harry Potter yarı roleplay grubu diyebiliriz. Hogwarts ortamı oluşuyor falan. Site üzerinden de onunla ilgili eşyalar satacağız. Gruptaki faaliyetlere göre üyeler para kazanacak .
Önerin için de teşekkürler. Okuyacağım. :)
 
Bunu bir incele pek çok eklenti var Wordpress'de kullanabileceğin konuyla ilgili.

 
Bunu bir incele pek çok eklenti var Wordpress'de kullanabileceğin konuyla ilgili.

Evet bununla ilgili bir video izledim. Çoğu sorunumu çözüyor fakat hesapta para bulundurma özelliğini göremedim. Aynı şekilde ödeme sayfası kredi kartı, adres şeklinde. Yine de kurup deneyeceğim. Belki görmediğim farklı özellikler vardır. Ya da bu tip başka eklentilere de göz gezdiririm. Teşekkürler tavsiye için.
Mycred isimli bir eklenti buldum. Woocommerce ile entegre çalışabiliyormuş. Kullanıcıların puan kazanıp bu puanları alışverişte kullanabildiği bir sistem oluşturulabiliyormuş ve bu puanlar manuel olarak kontrol edilebiliyormuş. Woocommerce üzerinden ödeme yöntemlerini kaldırıp puanları para birimi olarak kullanmayı deneyeceğim. Teorik olarak temel sistemi oluşturabileceğim gibi görünüyor. Tabii denemeden bilemem. Bu tip bir şey arayan kişilere fikir olması amacıyla denediğim zaman sonucu yazacağım.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı