Websitesi kurmak

abdullah cibir

Hectopat
Katılım
17 Mayıs 2014
Mesajlar
74
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meraba arkadaşlar konu başlığında belirttiğim gibi bir websitesi kurmak istiyorum. İnternette araştırdım ve bedava site veren sitelerde var. Ama ben .com lu site kurmak istiyorum ne yapmam lazım. hosting, domain gibi birşeyler duydum. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Domain hizmetini GoDaddy gibi yerlerden hosting'i ise Sadece Hosting yada Turhost gibi firmalardan belli bi miktar ücretle alabiliyosunuz. Domain ve hosting hizmetini aldıysanız size uygun bir script lazım. Örnek - Wordpress - Datalife Engine [DLE] - Joomla gibi scriptlerden birini seçin. Seçtiğiniz scriptin kurulumunu Google'de aratarak bulabilirsiniz.
 
Merhaba,
Öncelikle sizin de belirttiğiniz gibi bir alan adı ve bu alan adını barındırmanız gereken bir hostinginiz olması gerekmektedir.
Alan Adı : 20TL daha uygun olarak bulabilirsiniz fakat; türlü türlü problem yaratır.
Hosting: Bu konu değişkendir. Nedeni sizin siteyi ne gibi amaçlar ile kullanacağınızdır. Kişisel web sitesi için 35GB gibi bir aylık trafik yeterli olacaktır. Fakat e-ticaret sitesi kullanacaksanız sınırsız trafik olması gereklidir. Bunun yanında disk boyutu, mail hesabı, veritabanı, subdomain gibi özelliklere de dikkat edilmesi gerekir.

Almayı düşünürseniz size uygun fiyat ile yardımcı olabilirim. Ayrıca aklınıza takılan herhangi başka bir şey var ise iletişim adreslerimizden sorabilirsiniz

Skype: ercincaglar
Mail: [email protected]


Çağlar Bilişim - Ana sayfa
 
Günümüzde Artık Alan adına 20 TL bayılmak zorunda değilsiniz mesela ben kendi alan adımı 3 $ regledim hala bir sıkıntı çıkarmadı
 
Arkadaşlar bir miktar anlatmışlar bende açıklamalarına biraz katkıda bulunayım,
1) Domain = Alanadı nedir?
Domain Örn: technopat.net ismidir. Domain'in görevi kendisine tanımlanan site dosyalarının bulunduğu hosting sunucusunun ip adresine bağlanmaya yarayan araçtır.
2) Hosting nedir?
Hosting site dosyalarının depolandığı ve MySql sunucularının barındığı sunucu topluluğudur.

Öneri olarak,
Domain satın alınabilecek güvenli site:
Alan Adları | Dünyanın En Büyük Alan Adı Kayıt Kuruluşu - GoDaddy
Hosting satın alınabilecek güvenli site:
PHP ve MySQL, Site Kurucu ile Reklamsız ve Ücretsiz Hosting!

Hostinger'ı öneririm çok iyi hizmet sunuyor Türkçe destek dünyanın her yerinde sunucular.
Kolay gelsin, sorun olursa biz buradayız :)
 
Bu devirde 5 TL ye bile domain regleniyor.
- Aynı zamanda kaliteli bir yerden hosting almanızı öneriririm. 4 - 5 yıldır Netinternet, Aktifbilisim aynı gibilere bunlar ile çalışıyorum. Kalitede üstlerine tanımam.
 
İlk host ve domain almanız gerekir.Biraz araştırın hostu seçerken dikkatli olun!
Domain alan adınız olacaktır dikkatli seçilmesi gerekir.
Ondan sonra nameserverları bağlayarak domaini hosta bağlayın.
Sonra internetten hazır scriptleri kullanarak veya satın alarak kullanabilirsiniz ama ben kendim bişeyler yapmak istiyorum diyorsanız bazı programlarla basitçe bi websitesi oluşturabilirsiniz :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı