Arkadaşlar hesabım kapatıldı vs. gibisinden yazanlar için buraya yazma gereksinimi duydum. WeChat Çin'in resmi uygulaması bildiğiniz üzere sizin yazışmalar vs. kontrol ediliyor hakkınızda ki şikayetler vs devamlı kontrol ediliyor. Siz farklı bir dilde yazsanız dahi yine translate özelliğinden dolayı kontrol ediliyor.
Hesabı banlanan arkadaşlar WeChat'e gerçek kullanıcı oldugunuzu kanıltmananız gerekiyor şayet doğrulama yüzünden kapatıldıysa.
Bunun dışında yakın çevre ile etkileşim özelliğinden dolayı kişileri rahatsız ettiyseniz yine hesabınız kapatılır. Attığınız fotoğraflar konuşmalar uygunsuz ise yine kapatılır.
Ben ve çevremde ki arkadaşlarım uzun yıllardır aktif olarak kullanıyoruz hiçbir sorun görmedik. Hatta bilirsiniz çinde nakit para çok nadir kullanılır nakit yerine WeChat in WePay, AliPay gibi sistemleri kullanılıyor barkod ile.
Açıkcası kimsenin hesabının durduk yere kapatılacağını düşünmüyorum. Yazıyorsunuz buralara sebepsiz yere kapatıldı gibisinden şaşırıyorum ben.
// : 3 arkadaşa daha yeni oldum mail üzerinden gördüklerime dönüyorum. Belirli bir süreden sonra benim referans oldugum kişilerde başkalarına olabilir birbirine yardımcı olmak amacıyla.