WhatsApp abartısı ve insanların okuma tembelliği

Hala neyin davasındasınız yani? Bu adamlar zaten sizi tanıyorlar. Her şeyinizi biliyorlar. Onlar için bir öneminiz yok adamların derdi size reklam sunabilmek başka bir şey değil. Para kazanıyorlar o yoldan da ne yapsın adamlar taş mı yesinler? Babasının hayrına değil ya o uygulama. Tabii ki para kazanacak. Adam senin ilgini çeken şeyleri reklam veriyor ki daha çabuk bir şekilde para kazanıyım diye. Bunu yapması son derece hakkı. Uygulama adamın çünkü. Adam sosyal medyanın yarısından fazlasına sahip zaten. Bütün verileriniz adamda var zaten daha neyini saklıyorsunuz anlamıyorum. Hiç telefon, internet kullanmayın bu kadar veri veri diyorsanız. Dumanla falan haberleşirsiniz.

Veriler ile bir insanın hangi partiyi tuttuğu belirlenip tuttuğu parti için kötü asparagas haberler yapılabilir. Hatta örneği bile var gerçekte.

Bütün verilerimi geçmişi sabıkalı bir şirkete vermektense daha güvenilir şirketlere veririm. Bir de şöyle bir olay var hadi devletler ve şirketler bizim bilgilerimizi biliyor tamam fakat ya bu firma bir siber saldırı yerse? O zaman diyebilecek misiniz böyle? Telefonumda her şeye izin isteyen bir uygulama şirketinin siber saldırı yemesi mi kötü olur yoksa sadece mesajlaşma yaptığınız hiç bir verinizi istemeyen bir şirket mi siber saldırı yerse kötü olur?

"Zararın neresinden dönersen dön kardır." diye bir söz var.

Pardon da nedir bu cümleleriniz .Dünyada ne gibi bir önemin var falan? Ben de size sorayım. Benim düşüncemin sizin tarafınızdan bakacak olursak ne önemi var? Sadece kendinizi düşünüp. Ben önemsiz biriyim, bilgilerim beş para etmez gibi düşünüyorsunuz sanırım. Daha fazla tartışmayacağım düşüncemi ilgili arkadaşa söyledim.

Benim bu tür olaylarda en çok güldüğüm olay şu oluyor: İznim olmadan, hesabımdan hiçbir bilgimin, fotoğrafımın paylaşılmasına izin vermiyorum. Bilgilerimi paylaşanlara dava açılacaktır. Siz de bu mesajı kopyalayıp profilinize yapıştırın ve arkadaşlarınıza gönderin.

WhatsApp çok kullanılan bir uygulama olduğu için hocam.
İnstagram hiç kullanılmıyor zaten ya da Google en baş örnek ya Google herkes kullanıyor herkes. Buna tepki niye yok o zaman? İnsanlar sürü psikolojisini bırakmadığı sürece bu durum olur. Sabahtan beri açıklıyorum burada adamların amacı sizin verileriniz değil diye.

Çok doğru hocam. Hak veriyorum.

Bunun sebebi bence Facebook'un geçmişte sabıkalı olması.

Senin düşüncelerin insanların aklına yanlış bilgiler sokuyorsa o düşüncelerinin benim açımdan önemi vardır. Özellikle belli bir kitleyi böyle yalanlarla saçma sapan şeyler yapmak teknoloji çağında olan dünyayı kötü etkiliyor ve insanların bilmediği konuda yorum yapmaması lazım. Ben bu işin içinde olduğum için yorum yapıyorum ve size olacakları söylüyorum zaten. Dediklerimden tek bir cümleyi almayın hepsini okuyun anlarsınız zaten.

Hayır yani internetin icadından beri belki bizden bir şeyler koparıyorlar WhatsApp yapınca mı insanlar birden ayaklandı .

O zaman haberleri takip etmezsen daha yararlı olur sana en büyük etkiyi o haberler yapıyor zaten partiler için. Bu haberler televizyonlarda da var neden televizyonları kötülemiyoruz? Siber saldırı diyorsun da adamlar dünyanın en büyük ağına sahip bir şirket boş beleş kişiler değiller. Dün ki firma değiller. Bu gibi şeylere karşı tabii ki önlemleri var. Siber saldırıyı da çok yanlış anlamışsınız siz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…