WhatsApp mesajlarının habersiz şekilde casus program aracılığı ile okunması

Masquridea

Kilopat
Katılım
9 Şubat 2018
Mesajlar
546
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bir yakınım; kocasının, kendisinin WhatsApp mesajlarını okuduğunu iddia ediyor hatta bunu denediğini ve bizzat kanıtladığını da söylüyor. Örneğin arkadaşları ile bir yere gitmek için buluşmak adına mesajlaştıktan sonra oralara gidince kocasının da orada olduğunu gördüğünü, hatta erişemeyeceği mekanlar olduğunda aradığını söylüyor. Nasıl olabilir bu diye sorduğumda; "bir gün iş yerindeyken beni arayıp telefonuma bir kod geldiğini ve banka için bu kodun gerekli olduğunu söyledi. Ben de o yoğunluk arasında çok da bakamadan kodu söyledim o günden beri bu şekilde" cevabını alıyorum. Biraz araştırma yaptığımda ise birtakım casus programlar ile ayda 19 liraya böyle bir hizmet alınabildiğini duydum. Siz değerli dostlarım ile bu soru işaretini kafalardan kaldırırsak, nasıl bir mekanizma olduğunu çözer ve engellersek çok mutlu olurum...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz kod sanırım QR kod.

Screenshot_2.png

Ek olarak Play Store aracılığıyla "Incognito" İndirerek tarama yapın belki telefona'da yüklemiş olabilir.
 
Bahsettiğiniz kod sanırım QR kod.

Eki Görüntüle 1142149
Ek olarak Play Store aracılığıyla "ıncognito" indirerek tarama yapın belki Telefona'da yüklemiş olabilir.

Maalesef bu tür yazılımları kendim denemiştim Android 9 sürümlü cihazda ve cihaz rootlu olmamasına rağmen WhatsApp mesajlarına QR olmadan direkt verileri sunucuya aktaran APK dosyası kurulması yeterliydi.
Kamera erişimi,mikrofon, Konum, WhatsApp, telegram, instagram, canlı ekran izleme, SMS, Telefon aramalarını dinleme vsvs.
 
Maalesef bu tür yazılımları kendim denemiştim Android 9 sürümlü cihazda ve cihaz rootlu olmamasına rağmen WhatsApp mesajlarına QR olmadan direkt verileri sunucuya aktaran APK dosyası kurulması yeterliydi.
Kamera erişimi,mikrofon, Konum, WhatsApp, telegram, instagram, canlı ekran izleme vsvs.
Bildiğim kadarıyla Incognito casus APK tespit edebiliyor.
 
Bunun en iyi çözümü, kadının kocasıyla bu konu hakkında konuşması olur. Çünkü ortada karşı tarafa duyulan bir güvensizlik problemi de var. Çiftler kendi aralarında halletmeli bence bu meseleyi, en doğrusu bu şekilde olur.

Halledilemezse şayet; kadın tüm hesaplarının güvenliğini bir gözden geçirsin, kendi cihazı dışındaki tüm oturumları kapatsın, şifrelerini değiştirip iki adımlı doğrulamayı kullansın. Kodu da kimseyle paylaşmasın. Cihazına bir casus yazılım yüklenme ihtimaline karşı da bir antivirüs programıyla telefonunu taratsın. Eva Galperin'in çabaları sayesinde antivirus yazılımları meşru takip yazılımlarını da saptayabiliyor. (Tavsiye olarak şu ayarlarla ESET'i kullanabilir: ESET Mobile Security Kurulum ve Özel Yapılandırma Ayarları)

Özellikle şunları yapsın:
Whatsapp'ta üç noktaya dokunup seçeneklere ulaşsın, oradan bağlı cihazlara girip hepsini kaldırsın.

Whatsapp'ta hangi hesaba sohbet yedeklemesi yapıldığına dikkat etsin ve o hesabın güvenilir olduğundan emin olsun.

Antivirus programıyla da yine mutlaka cihazını taratsın.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı