WhatsApp takip edilebilir mi?

eslemtuna089

Centipat
Arkadaşlar merhaba size birkaç soru soracağım. Şüphelendiğim bir olay var ve 1 haftadır bunu araştırıyorum. Bunun için sizlere birkaç soru sormak istiyorum.
1. herhangi birisi bizim telefonumuzu takip edebilir mi program ile yazılım ise vs?
2. WhatsApp üzerinden link gelmesi bizim o linke tıklamamız ile takip yapılabilir mi?
3. telefona kod şifre bağlantı vs gönderilerek WhatsApp takibi yapılabilir mi?
4. casus yazılımlar telefonda nasıl fark edilir?
5. WhatsApp takibi yapmak kolay bir şey mi, biz bunu nasıl fark ederiz?
(Telefonum Android) şimdiden teşekkür ediyorum

Son düzenleyen: Moderatör:

Eğer linkten bir şey indirip kurmadiysen WhatsApp'in takip edilemez ama linke bastıysan IP adresin telefonun bazı donanımsal/yazılımsal özelliklerine erisebilirler ama sıkıntı çıkarmaz casus yazılımları telefonunda olduğunu düşünüyorsan uygulamalarına göz atabilirsin veya bir antivirus ile tarama yapabilirsin WhatsApp takibi yapmak oldukça zor ve mümkün olmayan bir durum yani size kod gelmesi lazım ve 2 telefonda kullanılamıyor diye biliyorum ancak telefonunuzda casus bir yazılım var ise rahatlıkla erişilebilir mesajlarinza ve kişisel bilgilerinize ama bir program kurmadiysaniz casus yazılım olması imkansız.

Casus yazılım olduğunu düşünmüyorum telefonun kendi tarama sistemini yapıyorum sorun çıkmıyor. Program da yok diye biliyorum yani bunlar olsa kesin fark ederim öyle değil mi? Yani bir şekilde fark edilir mi ?

Evet, WhatsApp için mSpy gibi uygulamalarla takip edilebilir.

Telefonunuzda otomatik kod girme açıksa kapatın çünkü size oturum açma ekranına kod girme ekranı gelince otomatik kod girer.

Evet, WhatsApp Web, Howerwatch gibi programlarla kolayca girilebilir.

Telefonunuzda sıkça RAM kullanan, bildirimlere erişimi olan, bilmediğiniz bir uygulama olursa o casus yazılımdır.

Çok kolaydır fakat yasadışıdır. Whatsapp>Ayarlar>Cihazlar ile giriş yapanları takip edebilirsiniz.

Sizin söylediğiniz şeyler daha çok telefona birinin erişmesi ile yapılan şeyler sanırım. Her iki telefona da kurulması gerekiyor diye biliyorum casus yazılımın ya da dediğiniz uygulamaların.

Bahsettiğin yazılım RAT adı verilen fudsuz trojanlar oluşturuyor ve arkadaş herhangi bir program kurmadigindan bahsetti trojan fudlansa bile hiçbir şey kurmadigi için bir şey olmaz linkten. Linke basarken modemin bağlantısını kullandıysanız modemi resetlemenizde fayda var ama ona bile gerek yok.

Link olarak şöyle birisi bir numaradan link atsa ona tıklasak hani o şekilde takip yapılabilir mi ? Bu ara yabancı numaralardan link geliyor tıklıyorlar hackleniyorlar falan o yüzden baska birisi yapabilir mi diye korktum şahsi bir numaradan. Bir de benim WhatsApp da 2 aşamalı doğrulama var bunun bir etkisi olur mu ?

Problem olmaz kafanıza takmayın linkten hacklenme gibi bir durumda söz konusu değil herhangi bir şey yazıp indirmediyseniz.

Problem olmaz kafanıza takmayın linkten hacklenme gibi bir durumda söz konusu değil herhangi bir şey yazıp indirmediyseniz.

Yok hayır hiçbir şey kurmadım, indirmedim. Başka birisi habersiz yapmış olabilir mi olsa bile bunu fark ederdim değil mi? Program kurmak, yüklemek de uzun iştir muhtemelen uzun süre birinin elinde telefonum olmadı hiç.

2 dakika da bile halledebilir ama işte bunun fark edilmemesi çok düşük olasılık şüphen tam olarak nedir WhatsApp'dan bağlı cihazları kontrol et senin telefonundan kaynaklı bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…