WhatsApp yedekleri buluta geç yükleniyor

emreguvncc

Hectopat
Katılım
19 Ağustos 2020
Mesajlar
89
Makaleler
1
Yaklaşık 5 ay WhatsApp verilerimi yedeklemedim ve 4.9GB veri birikmiş. Ben de yedeklemeye başladığımda 300 MB civarı veri yedeklemesi %100 oldu ve tamamlandı. 4.6 GB veri yedeklemem kalmıştır diyordum kendime fakat 5.0GB yedekleme lazım dedi. Ben de hep yedekledim 300'er 400'er ve en sonunda bir anda 3.6 GB'a düştü. Devam ediyordum ki dikkatimi bir şey çekti. Hep 190 MB yedekliyordum. Bu işlemi yaklaşık 7 8 kere yaptım ve sonuç bu. Başa dönüyorum. 2 aydır bununla uğraşmaya çalışıyorum ve ev interneti yavaş diye sırf bunu halledebilmek için ek paket yaptırdım. Olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

1.jpeg
2.jpeg
 
Yedeği sil. En başından bir daha yap. Resim ve videoları dahil etmene gerek yok ama etmek istiyorsan onu da seç. 0.65 KBPS upload varsa, 1 ay boyunca bırak öyle telefonu. Anca dolar.
 
Nasıl yapacağımı tam bilmiyorum. Tam olarak neyi sileceğimi de. Telefonu sıfırlamayı düşünüyorum da ondan dolayı. Google Drive yedeğini mi silmem lazım? Adım adım anlatabilirseniz çok güzel olur.

3.jpeg



Bu sefer 2.5 GB yapıyor. Düzeldi mi demek oluyor bu?
 
Google drive'yi aç, orada yedekler bölümü olması lazım. WhatsApp yedek dosyasını sil. (Tabi eğer geri yüklemek istediğin bir yedek yoksa.) Daha sonra tekrardan WhatsApp'ı aç ve oradan da yedeği kaldırıp tekrardan yedeklemeye başla.
 
Telefonun ayarlar bölümünden bütün google hesaplarını kaldır. Daha sonra WhatsApp'dan tekrar yedeklemeyi kapat. Sonra tekrardan yedeklemeyi aç ama bu sefer farklı bir Google hesabı gir.
 
Yanıtınızı görmeden aynı işlemi yapmışım fakat aynı Google hesabına yedekliyorum. Bu da olmazsa farklı hesaba yedeklerim. Olmazsa tekrar yazarım buraya.
x.jpeg


Şimdi ise dediğinizi yapacağım. Yedeklemeyi silmeme rağmen başka Drive ile devam ediyorum. Bu sefer 9.5GB diyor ve 6GB den başladı ama ben zaten olan yedeklemeyi silmiştim ve bu maile hiç yedekleme yapmamıştım. Gerçekten çok değişik şeyler oluyor ve paket yaptırmaktan usandım artık.
İnternet bağlantınızı kontrol edin diyor. Zaten sadece mobil veri ile yaptım daha neyi kontrol edeyim. Yordun be WhatsApp.
 
Son düzenleme:
Bence medyaları yedeklemeden sadece yazışmaları yedekleyin. (Videoları dahil et hakkında bir tik olacak, onu kaldır.) Videolar, hafıza kartına kalsın. Bu arada eğer drive hesabında yeterli alan yoksa yedekleyemez.
 

Geri
Yukarı