Whatsapp'ın durumu 2021

• Konuyu başlatan srcn90
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 2.886
Benim merak ettiğim şey şu siz WhatsApp'ta ne paylaşıyorsunuz? Devlet sırlarını mı?

Saçma sapan dedikodu grupları sözde faydalı olan okul, iş, proje grupları gibi şeyler haricinde ne için kullanıyorsunuz?

Eğer gerçekten sakladığınız bir şeyler varsa başka uygulamaya geçin bence.

Benim merak ettiğim şey şu siz WhatsApp'ta ne paylaşıyorsunuz? Devlet sırlarını mı?

Saçma sapan dedikodu grupları sözde faydalı olan okul, iş, proje grupları gibi şeyler haricinde ne için kullanıyorsunuz?

Yemek tarifi bile paylaşsam böyle bir bahanesi olamaz. Böyle düşündüğünüz sürece karşı tarafın işine gelecek. Unutmayın şuanda ne olduğunuz önemli olmayabilir ama yarın ne olacağınızın garantisi yok. Yarın öbür gün önemli bir mevkiye geldiğinizde ayağınızı kaydırmak için önünüze mesajlarınız geldiğinde bunlar aklınıza gelir mi bilmem.

F79CE0D0-F77F-406D-88D7-D1241B477D79.jpeg

Bir arkadaşımızın mantıklı açıklaması.

Keşke Türkiye'nin çoğu verilerine ve özel bilgilerine önem verse. Kesinlikle daha iyi bir durumda olurduk.
Kime sorsam "bilgilerimin ne önemi var?" Diyor.
Biz, başımıza gelen her şeyi çoktan haketmişiz zaten.

Olay saklamak meselesi değil. Herkes bu bilgileri onayladı diyelim. Bundan bir yıl sonra büyük bir hacker grubu siber saldırı ile Whatsapp'ı çökertti. Böyle bir durumda Whatsapp'ın depoladığı sizle alakalı tüm bilgilerin Dark Web'e düşme durumu var. Buradan bir dolandırıcı bu bilgileri satın aldıktan sonra olaylar başlayacak. Size herhangi bir yem atmadan direkt para isteyecek. Vermezseniz de tüm sırlarınızı medyaya döker. Sırlardan da ötesi birilerine gönderdiğiniz kart bilgileri, T.C. kimlik numarası üzerine paranızdan bile olabilirsiniz. Gizlillik her konuda iyidir.

Son düzenleme:
Öğretmenlerle konuşacağım.
Sınıf grubunu telegrama almak için.

Bilgilerimi paylaşmamak için devlet adamı mı olmam lazım?
Kendinizi bu kadar küçük görmeyin.

Yemek tarifi bile paylaşsam böyle bir bahanesi olamaz. Böyle düşündüğünüz sürece karşı tarafın işine gelecek. Unutmayın şu anda ne olduğunuz önemli olmayabilir ama yarın ne olacağınızın garantisi yok. Yarın öbür gün önemli bir mevkiye geldiğinizde ayağınızı kaydırmak için önünüze mesajlarınız geldiğinde bunlar aklınıza gelir mi bilmem.

Sosyal medyayı bilinçli kullanmaya 2 yıl önce vakıf oldum. Kişisel ve önemli paylaşımlarımın hiçbirini WhatsApp veya diğer sosyal medya araçlarıyla yapmıyorum. Özellikle Kamuda çalışan kişiler zaten bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor. Yani benim önüme koyacakları herhangi bir şey yok. (Eğer beni telefon ile dinlemiyorlar ise)
Çevremdeki insanlara 2 yıldır dikkat etmelerini söylemekten ben yoruldum. Çevremde "Geri kafalı teknoloji düşmanı" ilan edildim. Umarım bu olaylarla bir şeyler değişir.
Ayrıca mesajda belirttiğim gibi illa paylaşım yapacaklar ise başka uygulama kullanabilirler. Onlarında güvenilirliği tartışılır.

Eki Görüntüle 825793
Bir arkadaşımızın mantıklı açıklaması.

Bu konuda katıldığım bazı noktalar var. Tabi ki kişisel verilerin korunması ve gizlilik ilkeleri önemli fakat zaten paylaşıldığı bilinen verilerin izin ile yasal haline getirilmesi durumuna gelene kadar çıkarılmamasına tepkiliyim. En azından yıllardır üzerine düşünülmeyen konular tekrar gün yüzüne çıktı. İnşallah milletimiz bilinçlenir.
(İlk yorumu burayı takip eden kişileri ve yaş durumlarını bildiğim için o şekilde yaptım. Zira nesil farkı yüzünden iletişimde sıkıntı oluyor.)

Olay saklamak meselesi değil. Herkes bu bilgileri onayladı diyelim. Bundan bir yıl sonra büyük bir hacker grubu siber saldırı ile WhatsApp'ı çökertti. Böyle bir durumda WhatsApp'ın depoladığı sizle alakalı tüm bilgilerin Dark Web'e düşme durumu var. Buradan bir dolandırıcı bu bilgileri satın aldıktan sonra olaylar başlayacak. Size herhangi bir yem atmadan direkt para isteyecek. Vermezseniz de tüm sırlarınızı medyaya döker. Sırlardan da ötesi birilerine gönderdiğiniz kart bilgileri, T.C. Kimlik numarası üzerine paranızdan bile olabilirsiniz. Gizlillik her konuda iyidir.

Size şu linki bırakıyorum. Ne yazık ki kendi ülkemizin resmi sitelerinde dahi sıkıntılar var iken. Bu tür uygulamasında paylaşılan verilerimizden önemlilerini zaten ele geçirilmişti. O zaman bu kadar tepki olmamıştı. Bir de Gsm şirketi olayı vardı hatırlarsanız.

Öğretmenlerle konuşacağım.
Sınıf grubunu Telegram'a almak için.

Bilgilerimi paylaşmamak için devlet adamı mı olmam lazım?
Kendinizi bu kadar küçük görmeyin.

Üstte de belirttiğim gibi ben bu bilince 2 yıldır vakıfım. Fakat gizliliğin olmadığını verilerin yıllardır paylaşıldığını bildiğimden bu konunun şimdi yansıtılmasına tepkiliyim.

Ya bu konu ne uzadı ne gereksiz büyüdü ya. Bu adamlar zaten bilgilerimizi satıyordu sadece resmiyete döktü bu kadar basit. Gören de WP üzerinden dünyayı kurtarıyordunuz artık hepsi ifşa oldu gibi triplere girmeyin. Adam ne yapsın okul iş aile gruplarında ki konuşmaları resimleri.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı