Bilgisayarım sadece oyun oynarken rastgele zamanlarda hata vermeden yeniden başlıyor. Sadece oyunlarda bu durum var. O.C.C.T, Prime95, Furmark, CineBech gibi programlarda herhangi bir sorun çıkmadı. Bilgisayar stres testlerinde çok ısınmıyor. En ağır testlerde ekran kartı 80, işlemci 75 dereceyi geçmedi. Sıvı soğutma kullanıyorum. Olay görüntüleyicisinde aşağıda ki hatayı almaktayım.
Ayrıca bugün C:\Windows\LiveKernelReports\WHEA içerisinde minidump dosyaları fark ettim. Bu dosyaları da analiz edebilen arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum.
O zaman anakartınız arızalı demektir. Başka parça kalmıyor çünkü.
Logda da "Component declared: Processor Core" yazıyor. İşlemci sağlamsa, anakart sebep oluyordur.
Başka anakart ile deneyin veya anakartınızı garantiye gönderin.
İşlemcinin sağlam olduğuna emin olamıyorum. Çünkü servisler sadece stres testi yapıyor biliyorsunuz.
Arkadaşlar sorunu çözdüm, BIOS'ta Amd Overclocking ayarlarına girince PSS Support ayarını kapatınca sorun çözülüyor.
Bende de aynı sorun var. Ryzen 9 5900 işlemcimin düşünce dişleri yamuldu. Düzeltirken bir tık kırmış olabilirim diye düşündüm açıkçası. Şimdi sizin söylediğiniz gibi PSS Support'u kapatım. Bakalım neler olacak. Şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar benim ki çözülmedi. İşlemcim gg olmuş heralde