Çözüldü WHEA_UNCORRECTABLE_ERRO ve AGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

peacemaker48

Hectopat
Daha önce konu açtım ama cevap gelmedi; bazen (çok sık değil) PC mavi ekrana düşüyor ve yeniden başlatılıyor ama BIOS ekranına düşüyor ve oradan çıkmak veya Windows'a dönmek mümkün olmuyor güç düğmesinden kapatıp yeniden açınca düzeliyor verdiği hata; WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR geçenlerdede farklı bir hata verdi ; PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Dump dosyasını WinDbg ile açıp analyze yaptım(umarım doğrudur)

dump.rarrr

Çözüm
BIOS güncelle. Sonra restore defaults save yap. SteelSeries ve Ryzen master araçlarını sil. Ağ kartını güncelle. Sistemi test edip gelişmeleri bildir.

@peacemaker48 nedir son durum ?

BIOS güncelle. Sonra restore defaults save yap. SteelSeries ve Ryzen master araçlarını sil. Ağ kartını güncelle. Sistemi test edip gelişmeleri bildir.

@peacemaker48 nedir son durum ?

Son düzenleme:
Çözüm
BIOS güncelle. Sonra restore defaults save yap. SteelSeries ve Ryzen Master araçlarını sil. Ağ kartını güncelle. Sistemi test edip gelişmeleri bildir.

@peacemaker48 nedir son durum?

BIOS güncelledim Ryzen aracı yok SteelSeries aracını sildim ağ kartı güncel zaten, dediğim gibi çok sık yapmıyordu mavi ekran tekrar verirse yazarım, bu arada bendeki RAM'ler PNY XLR8 16 GB (2x8) 3200 MHz bunlarda sorun olabilir diye İncehesap gecesinden yeni RAM siparişi verdim(Apacer Panther Black-Gold 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16) şimdi ne yapayım karar veremedim? Yeni RAM'lerle denememi yapayım? Öbürkülerin yanına takıp 4x8 mi yapayım? Geri verip daha kaliteli Kingston RAM mi alayım yoksa yine geri verip 2x16 mı alayım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…