Dizüstü bilgisayarımı garantisi varken bakım ve onarımları, fan temizliği ve termal macun değişimi için servise göndermiştim. Servisteyken anakartın değiştirildiğini ve bakımlarının yapıldığını öğrendim. Servisten geldikten sonra başlıktaki hatayı almaya başladım ve diğer konulardan araştırarak Memtest86 ile "minidump" dosyalarını inceledim. 6 tane "minidump" dosyasının hepsi de ''genuineintel.sys" adlı hatalar. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Duruma göre servise tekrar gönderebilirim. minidump dosyalarını buradan indirebilirsiniz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Gereksiz üretici yazılımları kurulmuş onları da kaldırman lazım. Aynı şey devam ederse yazılanları yapmana rağmen donanımsal sorun vardır garantiye geri gönderin.
Intel Dynamic ..., İntel sürücü bulucu, Dell SupportAssist kaldırın.
Windows güncellemelerinizi de yapın.
Gereksiz üretici yazılımları kurulmuş onları da kaldırman lazım. Aynı şey devam ederse yazılanları yapmana rağmen donanımsal sorun vardır garantiye geri gönderin.
Dediğiniz programları kurdum. Ve diğer üretici yazılımları kaldırdım ama dell sürücülerini otomatik indirmem için Dell SupportAssist programını indirmem gerekiyor. Bu program daha önce de vardı. Bir sorun çıkarmıyordu. Tekrar indirsem bir sorun olur mu?
Bir de bu mavi ekran hatasını almaya başlamadan önce bilgisayarı şarjdan çıkarınca kendi kendine donup kalıyordu ve hiçbir şey yapamıyordum. Bu mavi ekran sorunu da birkaç gündür oluyor. Derslerime giremez oldum. Bir an önce çözmem lazım.
Hala devam ederse servise geri göndereceğim. Zaten kullanımdayken şarjdan çıkarınca laptop kendi kendine kilitleniyor, donup kalıyor. O yüzden tekrar göndermem gerekiyor.
Az önceki cevabı yazdıktan kısa bir süre sonra yeniden aynı hatayı almaya başladım. Sanırım kısa süreli bir çözümdü. Servise göndermek en mantıklısı. Yine de teşekkür ederim.