WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

murat16

Hectopat
Daha fazla  
Herkese kolay gelsin, öncelikle sistemimi yazayım;
  • Anakart: MSI 970 Gaming
  • İşlemci: AMD FX6300 am3+ 3.5 Ghz
  • Ekran kartı: MSI R9 280 OC
  • Ram: Corsair Vangence 2x4 gb 1600Mhz
  • HDD: 1 TB WD Blue 7200rpm
  • SSD: Kingston hyper 120gb
  • PSU: Cooler master V750 Semi Modular 80Pulas Gold
  • CPU soğutucu: Termaltekten aldım, harici soğutucu iyi sayılır.
  • Monitör: AOC e2461Fwh
  • İşletim sistemi: Windows 8.1 Pro

Sistemdeki sorunum şöyle; MSI'nin driverlarla gelen OC yazılımlarından ekran kartının OC yazılımından sessiz modu kullanırken bir sorun yok ama nasıl ki OC mod'u seçip far cry 4 veya son çıkan gırafikleri yüksek oyunlarda OC modda iken fraps programından FPS 50 veya 60 arasında ultra ayarlarda 180p oynanıyor. Ancak oyunda FPS yüksekken ara ara takılmalar oluyor. Bir araca veya aksiyona girdiğimde PC direk mavi ekran hatası verip reset atıyor.

Hata kodunu başlıkta yazdım, değişik hata kodları da oldu. Sistem parçalarını Vatan bilgisayardan aldım, bugün de oraya götürdüm sistemi ben birleştirdim servise yönlendirdiler. Arkadaşın bana dedikleri; PSU yetersiz olabilir dedi, ilk önce 600 W 80 plus bronz vardı. Değiştirdim 750 W aldım, aynısını tekrarladı tekrar gittim servis OC yapacaksan 7 veya 8 bin TL'lik sistem toplamam lazım dedi. İçimden baya güldüm, neyse MSI bu anakarta bu ekran kartına veya AMD işlemciye neden OC yapılabilir diye ibare ve yazılım geliştiriyorlar ki dedim. Bu sefer de parçalarda uyumsuzluk olabilir dediler.

MSI anakartla MSI ekran kartı uyuşmaya bilirmiş, neyse servisdeki arkadaş kasayı aldı parçaları deneyeceklerini Benchmark testi yapacaklarını söylediler. Herhangi bir parçada sorun varsa çıkar dediler, bu test de şimdi arkadaşlar bu sistemde uyumsuz olan parça var mı? Bu hata yabancı forumlarda bazılarında işletim sisteminin son güncellemelerinden sonra oluştuğunu yazmışlar. Sizce neden olabilir? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı