WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası

İşletim sistemi
Windows 10

ZacbemS

Centipat
Katılım
3 Haziran 2022
Mesajlar
104
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8 Gb 3000 MHz
SSD veya HDD modeli
M2 SSD
Ekran kartı
MSI RX 570 ARMOR 4G
Anakart
Gigabyte B450m Gaming
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
Merhaba, oyunlarda yaklaşık 10 dakika oynadıktan sonra "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" hata koduyla mavi ekran alıyorum. PC kendini resetledikten sonra beni BIOS'a atıyor. BIOS ekranında sağ tarafta+5V'da 5.5v, +12V'da ise 13.5v civarlarında gösteriyor. Biraz bekleyince 12.2-12.5 civarlarına iniyor. Sizce hata sebebi bu mudur? PSU'mda mı sorun var yoksa anakartta mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Minidumpa bakılmadan yapılan her yorum tahmindir.
Minidump oluşturmuyor.

BIOS'tan başlangıç Boot'u olarak onu seçmen lazım eğer seçilmiyorsa Advanced Settings'den UEFI ayarını CSM'ye çekerek tekrardan seçebilirsin. Fakat format atarken sorun çıkarabilir, SSD'yi biçimlendirmen yeterli olacaktır ama önemli dosyaların varsa çıkarmanı tavsiye ederim. Çünkü: Format sırasında PC resetlenirken SSD'den başlatabilir bu olursa format yarım kalır ve yeniden yapman gerekir.
Temiz kurulum yaptım hem HDD'yi hem SSD'y i sildim. Bu sefer masaüstünde bile 10 dakika bekleyince mouse-monitör v.s. gidiyor. Az önce pcye res attım ve buzzer'dan 3 kere beep sesi geldi. Fakat tekrar açabildim.
 
Başka bir power takıp kontrol etmek gibi. Power 5yıldan eskiyse büyük ihtimal şişen kondansatörleri sistemi etkiliyordur. DC 12v çıkışını anlık olarak 11.8v bile düşürmesi direk sistemin saçmalayıp hata vermesi için fazlaca yeterli bir sebep.
 

Geri
Yukarı