WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Hasan34

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisiyar bilişenleri:
AMD Ryzen 9 5950X.
ASUS ROG STRIX crooshair Formula VIII.
RAM: Corsair dominatör 8x4 3600MHz.
PSU: Corsair HX1200 Full modul.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 3080 OC.
Anakart ve işlemci 1 ay kadar önce alındı.

RAM'ler ise 8-9 ay oldu bilgisayar da oyun oynarken ufak takılmalar oldu bir de seste problem vardı oyuna girince cızırdama yapıyordu. VoiceMeeter kullanıyordum. Sonrasında format atıp temiz bir kurulup yapmak istedim. Bütün güncellemeleri yaptım. Windows ve diğer bilişenleri dahil.

Sonrasında okuduğum yorulmalara dayanarak Memtest86 yapmak istedim ve sonuçları sizle paylaşmak istiyorum. Minidump klasörü bir türlü oluşmuyor. Onun da nedenini mavi ekran verince yüzde 0'da kalıyor. 10-15 dakika bekledim bir şey kaydetmedi.

20201206_182950.jpg

20201206_133618.jpg

IMG-20201206-WA0025.jpeg

20201206_192900.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek bir modül takarak kendi sisteminizde test edin. Ardından hata alırsanız yeni oluşan dosyayı paylaşın. Ezbere bir şey söylemek olmaz.

Tek modül takarak da denedim, yine aynı sonuç. İlk defa minidump dosyası oluşturdu arkadaşımın M.2 SSD takılı olduğu sırada.

Tek bir modül takarak kendi sisteminizde test edin. Ardından hata alırsanız yeni oluşan dosyayı paylaşın. Ezbere bir şey söylemek olmaz.

Minidump dosyasını yükledim kontrol ederseniz sevinirim.
120820-29546-01.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Bellek sayınızı 2'ye çıkarın, çift kanal çalışsın.
  • BIOS'unuzu güncelleyin.
  • Riot Vanguard'ı kaldırın.
  • Corsair'e ait harici yazılımları kaldırın.
  • Small FFT seçili olup başka bir şey seçmeden prime95 ile 20-30 dakika test yapın.
p95.PNG

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı