"WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" mavi ekran hatası

Justpub

Hectopat
Katılım
13 Aralık 2019
Mesajlar
552
Merhabalar, bugün bu hatayı çok defa aldım fakat bilgisayara yakın zamanda bir şey yüklemişliğim de yok, Minidump dosyasını atıcaktım fakat minidump dosyası olusmuyor. Gelişmiş ayarlardan bellek dökümünü küçük olarak değiştirdim fakat yine de olmuyor.

Windows bilgileri aşağıdaki gibidir:
  • Edisyon Windows 10 Pro
  • Sürüm 21H1
  • Yüklenme tarihi ‎26.‎05.‎2021
  • İS derlemesi 19043.1055
  • Deneyim Windows Feature Experience Pack 120.2212.2020.0
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Paylaşın çözebilirim belki.
Attığım linkten rehbere bakın ve sistem raporunu paylaşın.
 
Paylaşın çözebilirim belki.
Attığım linkten rehbere bakın ve sistem raporunu paylaşın.
Olay görüntüleyicisi - Google Drive buyrun hocam.
Ek olarak Windows bellek tanılama yaptım bir problem çıkmadı.
Ek olarak CHKDSK komutu ile işlem yaptıramıyorum. chkdsk /f /r yapıyorum reset atıyorum. Açılırken C: taranıyor deyip windows açılıyor.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, ilk başta sistem bilgilerini vermek istiyorum:
R5 3600.
B450M S2H.
Sapphire RX 6700 XT.
2x8 3000 MHz RAM.
XPG S40G 512 GB (Windows kurulu)
Crucial BX500 250 GB.
Edisyon Windows 10 Pro.
Sürüm 21H1.
Yüklenme tarihi ‎26.‎05.‎2021
İs derlemesi 19043.1055
Deneyim Windows feature Experience pack 120.2212.2020.0

Şimdi soruna gelecek olursak, arkadaşlar format atalı yaklaşık 2 hafta kadar oluyor ve bugüne kadar hiçbir problem yoktu bugün Battlenet üzerinden Warzone oyununu güncellemeye çalışırken "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" mavi ekran hatasını aldım. Windows bellek testi yaptığımda temiz çıktı. Chipsetlerim güncel.

Sonra söyle bir şey fark ettim. XPG diski üzerinden hazırda bulunan oyunları oynadıgım zaman hiçbir problem yok, mesela Forza, Rocket League... Ama ne zaman Battlenet güncellemesini açsam aynı mavi ekran hatasını alıyorum. Şu anda Warzone oyununu XPG'den Crucial diskine taşıdım, sıkıntısız güncelleme yapabiliyorum. Ek olarak CrystalDiskMark ile XPG'yi test etmeye kalktıgımda da mavi ekran hatası alıyorum.

Chkdsk kodunu denedim fakat PC'yi reset attıgımda tam C'yi taramaya başlayacakken Windows açılışına geçiş yapıyor. Bilgisayar > C > özellikler > araçlar - hata denetimi yaptığımda da temiz çıkıyor. Bunun nasıl bir sorun oldugunu ve çözüm yolunu açıklayabilecek arkadaş var ise çok sevinirim. Teşekkürler, iyi günler.
 
Evet sondaki yazıyı görünce ben de diskten şüphelendim.
Diske HD Tune ile tarama yapın. Normal taramada size izin vermiyor anladığım kadarıyla.
"Quick Scan" kapalı olacak şekilde "Error Scan" yapın.
Bluetooth sürücünüzü güncelleyin.
Hocam HD tune ile normal şekilde tarama yapıyordum zaten fakat bir süre sonra mavi ekran veriyordu fakat çok ilginçtir bu sabah açtıgım da Crystal disk ve HD tune ile tarama yaptım 2 şer sefer hiçbir problem çıkmadı peşine bilgisayarı kapatıp açtım tekrar test yaptım mavi ekran verdi. Mavi ekrandan açılırken format atmaya çalıştım o diski görmedi çok saçma anlayamıyorum
Arkadaşlar format attım bir iki gün problem çıkmadı fakat simdi tekrar yapmaya başladı test yaparken özellikle baska bir tarayıcı falan açınca bir süre sonra donup mavi ekran veriyor.
Hocam Temiz kurulum yaptım sabah windows güncellemelerini kapattım. Güncel chipseti ve ekran kartını kurdum kullandıgım birkaç programı kurdum.
Crystal diskmark ile test yaptıgımda hata verdi, XMP kapatarak tekrar test yaptım yine hata verdi. Mavi ekran verip kapanıyor %0 da iken. Açılırken ise görselde ki gibi kurtarma ekranı geliyor. Oyunlarda herhangi bir performans kaybı vb birşey yok. Sıcaklıklarda gayet normal daha önce böyle birşey olmuyordu anlamıyorum. Şuan C ye steam üzerinden güncelleme ve oyun yüklüyorum bir problem yok ama aynı zamanda Crystal diskmark programını çalışınca bir süre sonra kitlenip mavi ekran veriyor.
,
 

Dosya Ekleri

  • c3e7ebc9-9193-405d-97ec-6de6d4b11ba7.jpg
    c3e7ebc9-9193-405d-97ec-6de6d4b11ba7.jpg
    270,8 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Anlamadım yemin ederim, nasıl oluyor bu?
Disk fişi mi çekti acaba?
Diski sistemden ayırma imkanınız varsa ayırın ve başka bir disk takın.
Hocam inan benimde beynim durdu anlayamıyorum, D normalde farklı Crucial marka bir ssd onu test ediyorum tıkır tıkır hiçbir problem yok. Ekran kartını bile nolur nolmaz diye Furmarka soktum yine problem yok. C yi hd tune test ettim birşey yok Crystal ile yapınca mavi ekran yiyorum.
 

Geri
Yukarı