WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatası

qstra

Zeptopat
Daha fazla  
Windows 10 kullanıyorum ve bu hatayı alıyorum. Eskiden götürdüğümde güncellemeleri kapatmışlardı ve durmuştu. Fakat şu an tekrar başladı ayrıca güncellemeler hala kapalı. PC hakkında bir şey bilmiyorum,
Minidump dosyalarım burada:

Son düzenleme:
Anladım. Peki Windows 7'ye nasıl geri dönebilirim. Elinizde beni yönlendirebileceğiniz bir video var mı acaba?

Anladım. Peki Windows 7'ye nasıl geri dönebilirim. Elinizde beni yönlendirebileceğiniz bir video var mı acaba?
Hocam Windows 7 USB'si yapmanız lazım. İnternetten ISO indirip rufus ile yazın. Temiz kurulum şeklinde yapacağız.

Eğer W7'de de mavi ekran yer iseniz bu sefer sorun donanımsal olacaktır yüksek ihtimal.

Hocam Windows 7 USB'si yapmanız lazım. İnternetten ISO indirip rufus ile yazın. Temiz kurulum şeklinde yapacağız.

Eğer W7'de de mavi ekran yer iseniz bu sefer sorun donanımsal olacaktır yüksek ihtimal.
Windows 7'ye Pazar günü geçiş yaptım fakat yine mavi ekran veriyor. RAM'leri yerinden çıkarıp temizlemeye çalıştım ve yerine tekrardan taktım ama yine mavi ekran verdi. Minidump dosyam ;

Chipset sürücünüzü güncelleyin.

OCCT ile 30'ar dakika ayarlara ellemeden CPU ve Power testi gerçekleştirin. Sonuçları paylaşın. Sorun bu aşamada çok yüksek ihtimalle donanımsal gözüküyor.

Sonun donanımsal ya da BIOS ayarlarında sorun var demek ki.

Bios sürümü, chipset vs. vs. bunları güncellemeyi deneyin.

chipset sürücümü güncelledim ve OCCT ile CPU ve Power testi yaptım. Fakat OCCT ile her ikisini de test ederken daha 10 dakika bile olmadan mavi ekran verdi.

Güzel, donanımsal hata olduğunu kesinleştirmiş olduk. Yeni dökümleri paylaşır mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…