Çözüldü WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR ve CRITICAL_PROCESS_DIED hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Doancrula

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarım
Merhaba, bazen PC'yi açtıktan 3-5 dakika sonra, bazen açtığım gibi, bazen ise 1-2 saat sonrasında bir mavi ekran hatası alıyorum ve ardından sürekli bunu tekrarlıyor. Sonra Windows'u boot etmemi istiyor. Sıkılıp kapatıyorum PC'yi ertesi gün yine açıp bu hatayı alana kadar yine takılıyorum. Son 2 aydır durumum böyle.

İşin garibi PC'ye format atmak istediğimde atamıyorum da. Disk GPT stilinde falan diyor. Hiç karşılaştığım bir durum değil bu, 1 ay önce format atmıştım, onun sebebi de yine bu mavi ekran hatasıydı ama formattan sonra da bir türlü kurtulamadım.

Mavi ekranda aldığım hatalar:
WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR
CRITICAL_PROCESS_DIED

Minidump dosyalarını ekledim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistemim:
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 RGB M.2 HDMI DP ATX Anakart
AMD RYZEN 5 2600 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12nm İşlemci
COOLER MASTER MasterLiquid ML240L RGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance RGB PRO Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
Asus ROG-Strix-RTX2060-A6G-Gaming GeForce RTX 2060 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming Ekran Kartı
CORSAIR RM750x 750W 80+ Gold Full Modüler PSU

SAMSUNG 250GB 970 EVO NVMe M.2 SSD (3400MB Okuma / 1500MB Yazma)
Samsung 250GB 850 EVO SATA 3.0 SSD
Western Digital WD10EFRX-68JCSN0 - 1TB 5.4K RPM SATA 3.5" Hard Disk

Son düzenleme:
Çözüm
Evet R5 2600. Chipseti yükledim. Prime 95 yükledim. Testi başlatır başlatmaz 10.saniyede falan PC tamamen donuyor. Mavi ekran yok, ama hiçbir şekilde komut almıyor ekran tamamen donuk. 2 defa denedim bu şekilde.

Sorun işlemcinde. Elinde farklı bir işlemci varsa onunla sistemi test et yoksa da garantisi varsa garantiye yolla.
Corsair yazılımını kaldırın.

DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp tekrar kurun.

Deniyorum hemen, teşekkürler. Geri dönüş yapacağım.

Corsair icue'yi kaldırdım, ardından DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırdım, yeniden başlatıp mavi ekran yedim. 2-3 defa uğraşıp pc yi açabildim ekran kartı sürücüsünü tekrar yükledim. Yeniden başlatıp yine mavi ekranla karşılaştım. Şimdilik tekrar açtım bakalım. (Mesajı yazarken bir kere daha mavi ekran yedim)

Son düzenleme:
İşlemcin R5 2600 değil mi? AMD chipsetlerini yükle ve hocamın dediği gibi Corsair yazılımını kaldır.

İşlemcine Prime95 ile 20 25 dakika stres testi yap ve bu arada sıcaklıklarını kontrol et bazen çok yükselebiliyor, eğer o test sırasında da mavi ekran verirse büyük ihtimalle donanımsal bir arızası var. Teknik destek alman gerekecek.

Fazla detay bile veremiyor dump dosyalarında ne yazık ki.

Son düzenleme:
Evet R5 2600. Chipseti yükledim. Prime 95 yükledim. Testi başlatır başlatmaz 10.saniyede falan pc tamamen donuyor. Mavi ekran yok, ama hiç bir şekilde komut almıyor ekran tamamen donuk. 2 defa denedim bu şekilde.

Evet R5 2600. Chipseti yükledim. Prime 95 yükledim. Testi başlatır başlatmaz 10.saniyede falan PC tamamen donuyor. Mavi ekran yok, ama hiçbir şekilde komut almıyor ekran tamamen donuk. 2 defa denedim bu şekilde.

Sorun işlemcinde. Elinde farklı bir işlemci varsa onunla sistemi test et yoksa da garantisi varsa garantiye yolla.

Çözüm
Evet R5 2600. Chipseti yükledim. Prime 95 yükledim. Testi başlatır başlatmaz 10.saniyede falan pc tamamen donuyor. Mavi ekran yok, ama hiç bir şekilde komut almıyor ekran tamamen donuk. 2 defa denedim bu şekilde.

Sıcaklıklar ne alemde? Ben AMD işlemci sürücüsünü sanırsam ekran kartı sürücüsü olarak almışım.

OC yaptıysanız kaldırın bu arada.

Sıcaklıklar ne alemde? Ben AMD işlemci sürücüsünü sanırsam ekran kartı sürücüsü olarak almışım.

OC yaptıysanız kaldırın bu arada.
Doğru noktaya değindin, tamamen aklımdan çıkmış OC falan varsa önce onları normal haline getirip kontrol et. İşlemcinde herhangi bir oynama yapmadıysan teknik desteğe gitmesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…