WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR

İşletim sistemi
Windows 10

himungan

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba,

1 hafta önce ASUS FX505DT model bir bilgisayar aldım. FreeDOS olarak gelen PC'ye Windows 10 Pro kurdum. Fakat çok geçmeden bilgisayarda bir anda mavi ekran belirdi. Mavi ekranda ilerleme yüzde sıfırda iken bilgisayar yeniden başladı (dolayısıyla minidump dosyasını yazdıramadım) ve beni direk olarak BIOS ekranına yönlendirdi. Açılan BIOS ekranında da hardiskim görünmüyor.

Bu soruna ek olarak NVIDIA GTX 1650 ekran kartımı güncellemek istediğimde sürücünün Windows versionu ile uyumlu olmadığına dair hata alıyorum.

Bu zamana kadar denediklerim:

- BIOS'u güncellemek.
- Bütün sürücüleri ASUS'un resmi sitesinden güncelledim.
- Windows'u güncel tuttum.

NVIDIA kartının güncellenmesi için aşağıdaki linkte verdiğim videodaki talimatları uyguladım. Uyumsuzluk sorunu gitti ama kurulum sırasında hata verdi;

Link:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıda bahsettiğim mavi ekran hatasını video olarak kaydettim. Videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Link:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: Linux'te de aynı problemi yaşıyorum. Orada mavi ekran yerine bütün programlar bir anda kapanıp daha sonra DOS ekranı açılıyor ve imleç yanıp sönüyor.

Yardımcı olursanız sevinirim.
Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı