Wi-Fi 4'ten Wi-Fi 6 ya geçmek ne kadar fark oluşturur?

Ali.....

Kilopat
Makaleler
1
Evimde Türk Telekom'un şu modemini kullanmaktayım. Kötü farkındayım 50 Mbps'lik bir internete sahibim. Altyapım bu kadar destekliyor. Bu modem sanırsam Wi-Fi 4

1730638957368.png

Wi-Fi 6 ya geçmeyi düşünüyorum. Bu konularda fazla bilgim yok nasıl bir artısı olur bana bu değişimin almayı düşündüğüm uygun fiyatlı modem bu:

Modem almak yerine bunu alıp Ethernet ile bağlarsanız ve modemin arayüzünden Wi-Fi'ı kaparsanız ev içindeki bağlantıyı Wi-Fi 6 yapmış olursunuz.
pek bir fiyat farkı göremedim ne farkı olur router ile yapmamın veya direk modem almamın

Bazı ISS'ler modem değişikliğine izin vermiyor. Ayrıca çok daha uğraştırıcı bir şey. Router gibi takınca direkt çalışmıyor. İleride başka bir ISS'e geçtiğinizde iyi bir modem verirlerse elinizde kalmaz. Başka bir bağlantı noktası yapıp kullanırsınız.

Bazı ISS'ler modem değişikliğine izin vermiyor. Ayrıca çok daha uğraştırıcı bir şey. Router gibi takınca direkt çalışmıyor. İleride başka bir ISS'e geçtiğinizde iyi bir modem verirlerse elinizde kalmaz. Başka bir bağlantı noktası yapıp kullanırsınız.

Zonguldak'ta yaşıyorum iyi modem veren bir yer yok. Zaten modem şu ankiralık değil öncesinden bedelini verip satın aldık.

Çok oldu modemi satın alalı Türk Telekom'dan şu an GIBIRNet kullanmaktayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı