Wi-Fi 5 kartım Wi-Fi 4 olarak çalışıyor

Resul T

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Konuya tam hakim değilim ama yaptığım küçük araştırmaya dayanarak birkaç sorum olacak.

Laptopumda bulunan "Realtek RTL8822CE 802.11AC PCI-e adapter" adında da olduğu gibi 802.11AC (Wi-Fi 5) destekli bir kart var.
Ama ayarlarda 802.11n (Wi-Fi 4) olarak gözüküyor.

Bunun sebebi kartın desteklememesi mi, yoksa başka bir şey mi? Bir de sürekli internet bağlantım kopuyor, yaklaşık 30 dk de bir Wi-Fi kapa/aç veya uçak modu kapa/aç yapınca bağlantım tekrar geliyor.
Bunun sebebi donanımsal mıdır?

Bir de kartın Google da bulduğum referans bir görselini de yükledim, bu kartın soketi M.2 soket mi yoksa PCI-e mi?
Adında PCI-e yazıyor ama kafam karıştı diğer kartları araştırırken,
Bu soruma özetle; yeni kart almak istersem PCI-e soketli bir Wi-Fi kart mı, yoksa M.2 soketli bir kart mı almam gerekir? ( Wi-Fi(PCI-e), BT(USB) // // M.2: Cnvio2 )

Örnek; Intel AX200 veya AX201.
AX210 veya AX211?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

PC özellikleri gerekirse diye linki bırakıyorum: HP Pavilion Gaming Laptop - 15-dk1008nt Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği

Dosya Ekleri

• wifi a.png
    3,5 MB · Görüntüleme: 254
  • wifi s.png
    223,7 KB · Görüntüleme: 209
  • wifi a2.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 166
  • Realtek-RTL8822CE-802-11AC-867Mbps-WiFi-Bluetooth-5-0-NGFF-kart.jpg_Q90.jpg_.jpg
    104,5 KB · Görüntüleme: 188
Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsini kontrol ettim. ac modu yok. Muhtemelen kartı değiştireceğim. İntel ax210ngw ile
çok geçmiş üstünden ama bir ümit hocam değiştirince ne oldu veya değiştirdiniz mi bende de var aynı problem ve nadiren 5ghz ağları görüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…