Wi-Fi 6 (802.11.ax) modem var mı?

BoluBeyi1441

Hectopat
Katılım
16 Mart 2019
Mesajlar
946
Çözümler
3
Wi-Fi 6 dediler, 2019'a damga vurdu dediler ama yeni haber modem tanıtımı hiç görmedim. Modem değiştirmeyi düşünüyorum, Wi-Fi 6 alayım dedim ortada modem yok. Bu konu ile ilgili düşünceniz neler?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni olduğu için fiyatı aşırı pahalı ve üst segment ürünlerde yer alıyor. Sanırım ASUS'un 1-2 modelinde var ve satışı yapılıyor.

300-400₺ bandında inmesi biraz vakit alacaktır.
Bu teknolojilerin fiyatının uygun olması için dünyada yer alan internet hizmet sağlayıcıların firmalardan ucuz modem talep etmesi gerekiyor, ardından ise hem firmalar hemde bireysel kullanıcılar adına uygun fiyatlı modeller çıkıyor.

Dolayısıyla net süre vermek çok güç.
 
Bildiğim kadarı ile onlar modem değil Router. Yine yanlış bilmiyorsam eğer Router'i modem olarak kullanamazsın DSL özelliği yok.


Evet, şuan için wifi 6 standartlarında ve hali hazır da maalesef modem yok fakat bir çok üretici markanın modem router'ları mevcut. Yakın bir zamana 802.11 ax modemlerini göreceğimizi umuyorum, keza biraz saçma bir durum oldu; piyasasa da wifi 6 router var modem yok :)
 
Asus DSL AC88U kullanıyorum, AX olmasa da memnunum, herhalde bir 10 sene Türkiye'nin standartlarına cevap verir, modemler AX olsa da, servis ağlayıcıların bu hızlara çıkması çok zaman alır. Hoşçakalın.
 

Geri
Yukarı