Bu konuda internette çok fazla bilgi dolaşmakta ben de siz bilgili insanlara sorayım dedim.
Cihazlarım 802.11b/g/n modlarını destekliyorsa, kablosuz ağdan en iyi verimi almak için modemimi 802.11b/g/n moduna mı ayaralamalıyım yoksa sadece 802.11N moduna mı ayarlamalıyım?
Bu konuda internette çok fazla bilgi dolaşmakta ben de siz bilgili insanlara sorayım dedim.
Cihazlarım 802.11b/g/n modlarını destekliyorsa, kablosuz ağdan en iyi verimi almak için modemimi 802.11b/g/n moduna mı ayaralamalıyım yoksa sadece 802.11N moduna mı ayarlamalıyım?
Peki hocam bu konu hakkında bir bilgim yok sadece şu mantık işe yarar mı merak ettim daha fazla mod açmak yerine tek moda sabitlersek internet bir nebze daha stabil olur mu ?
Peki hocam bu konu hakkında bir bilgim yok sadece şu mantık işe yarar mı merak ettim daha fazla mod açmak yerine tek moda sabitlersek internet bir nebze daha stabil olur mu?
Yani sanmıyorum 2.4 GHz'de 40MHz ayarı performansı artırmaktadır ama kullandığınız cihazda da 40MHz ayarı açık olmalıdır Wi-Fi ise en verimli 5GHz'de kullanılır.
Haklısınız bunun büyük farkını telefonumla ölçmüştüm ama maalesef odam modemden uzakta bulunduğu için 5GHz daha dar bir alanda etkili bu yüzden 2.4GHz kullanmaya mecburum.
Teşekkürler, bu dediğinizi zaten biliyorum. Fakat benim merak ettiğim bu değil. Konuda da yazdığım gibi cihazlarım bütün modları destekliyorsa hangi modu seçmeliyim?
Teşekkürler, bu dediğinizi zaten biliyorum. Fakat benim merak ettiğim bu değil. Konuda da yazdığım gibi cihazlarım bütün modları destekliyorsa hangi modu seçmeliyim?