Wi-Fi AC'de zamanla hız düşüyor

mithat can

Centipat
Herkese merhaba, bilgisayarımda şu anda Intel Dual band Wireless AC-7265 Wi-Fi kartı kullanıyorum. Şöyle bir problemim var: 5 GHz Wi-Fi ağına ilk bağlandığımda hiçbir problemim yok fakat bir süre sonra 5 GHz bandındaki hızım 34 Mbps'ten 10 Mbps'e kadar düşüyor fakat 2.4 GHz bandında böyle bir problem yaşanmıyor. Evdeki farklı cihazlardan 5 GHz bant hızını test ettim, diğer cihazlarda bir problem yok. Sorun ne olabilir acaba yardımcı olabilecek birisi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
5 GHz kullanırken kart ısındığı için olabilir. Sürücüleri güncellemeyi deneyebilirsiniz.
en güncel sürücülerini yükledim sürekli olarakta güncellemeleri kontrol ediyorum fakat ne yaptıysam çözemedim.

Sürücüyle olacak iş değil zaten. Sıcaklık kaynaklı olduğunu düşünüyorum ben. Buna da yapacak hiçbir şey gelmiyor aklıma.
Anladım, sağolun cevaplarınız için, ama 2.4 ghz de hiç hız düşümü olamaması garip oluyor bu durumda da sonuçta ikiside aynı kart üzerinden sinyal alıyor.

5 GHz kullanıldığında daha çok ısınıyor çünkü. Hızın gitgide yavaşlaması da bundan kaynaklı. Farklı bir cihazla 5 GHz kullandığınızda sorun oluyor mu?
hayır telefondan ve diğer bilgisayarımdan denedim onlarda bir problem yok sadece bu cihazda oluyor. hız düştüğünde 2.4e bağlanıp bir süre sonra tekrar 5ghz ağına bağlanınca tekrar yükseliyor hız. Dediğiniz gibi 5ghz de daha fazla ısındığından olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı