Wi-Fi adaptörü eksi ve artı tarafları değiştirilirse çalışır mı?

Yusuf arslann

Centipat
Daha fazla  
Akşamları ailem internete takılmam için Wi-Fi adaptörünü çıkartıp alıyorlar. Bende bu durum için Wi-Fi'ya aynı volt ve amperi verip çalıştırmayı düşündüm ama kablo yok. Kablo olarak da bir tane USB şarj cihazısını kessem ve Wi-Fi'nin güç girişi tarafına eksi ve artı taraflarına değdirsem böyle çalıştırabilir miyim? Sizce veya bana başka önerebileceğiniz bir yöntem var mı?

Çalışmaz çünkü gücü yetmez. Uygun adaptör bulman lazım, adaptörün üzerindeki bilgilere bak. Genelde 12v 0.5a olur.

Zaten USB kabloyu kesip olduğu gibi güç girişine de sokamazsın, uygun değil. Kablolar birbirine değip erir.

Aileni dinle, girişme böyle şeylere.

Bizim Wi-Fi adaptöründe 12v 1 Ampere ihtiyacın olduğu yazıyor bemde 12 volt 1.65 amper var ama kablo yok sorun burada o yüzden sordum başka nasıl yapabilirim sizce.

USB kablo başı ile değil modem (wi-fi) adaptörüne giriş için üsteki erkek jakı kullanmanız gereklidir. 12 volt, 1.65 volt adaptör için üstteki erkek jak yedek parçası satın alınarak veya erkek jak-kablo olarak evde hazırı (kullanılmayıp boşta) varsa + ve - uçlara yani modem girişindeki DC jak bağlantı giriş polaritesine dikkat edilip bağlanabilir. Ters girişle bağlantı durumunda ters bağlantı koruma girişi bu modemde bulunmuyorsa ters bağlantıda modeminiz zarar görebilir, mutlaka doğru bağlantısıyla bunu yapmak ters bağlantıda giriş yapmamak gerekir.

Not: Tüm bunları ailenizden kullanım iznini (tam kullanma yetkisini) almanız ve saklanıp uzaklaştırılan orijinal adaptörünün kaybolma durumu oluşmuşsa (ancak o zaman olmak üzere bilgi amaçlı verdim) ancak o şartta uygulayarak yapın, ailenizin koyduğu kesin sınırları aşmanızı kesinlikle tavsiye etmem. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
1-Yasak bir iş yapmaya çalıştığından X1 ceza
2-Kısa devre ile Wi-Fi dedigin herhalde AP ya da direk modemi kastediyorsun, bunu yakarsan X5 ceza
3-Bonus olarak da tespit edildiğinde, ailenin sana bakış açısında negatif bir etkisi olacak.

Yani bu risklere almaya değer ne yapıyor olabilirsin ki akşamları?

Tavsiyem kendi ayakların üzerinde durabilecek zaman kadar mevcut koşullara uyum sağlaman, yine de karar senin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı