Wi-Fi adaptörü veya Access Point önerisi

KaeGx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba evime yeni TurkNet'ten internet bağlattım. Modem mesafem masaüstü bilgisayarıma çok uzak kalmasından dolayı kablo çekmem çok mümkün görülmüyor. Elimde TP-Link firmasının WN820nd modeli var fakat adaptör gerçekten çok yetersiz kalıyor. Hem iyi bir performans alabileceğim Wi-Fi adaptörü veya son zamanlarda Access Point lafını da çok duydum, önerilerinizi alabilir miyim?

Merhaba evime yeni TurkNet'ten internet bağlattım. Modem mesafem masaüstü bilgisayarıma çok uzak kalmasından dolayı kablo çekmem çok mümkün görülmüyor. Elimde TP-Link firmasının WN820nd modeli var fakat adaptör gerçekten çok yetersiz kalıyor. Hem iyi bir performans alabileceğim Wi-Fi adaptörü veya son zamanlarda Access Point lafını da çok duydum, önerilerinizi alabilir miyim?

İnternet hızınız nedir? Bütçeniz nedir?

Hocam Access Point olarka Xiaomi kullanıyoruz yazlıkta ikinci katta ama bir şekilde ethernet kablosu çekip bağladık ve oradan kendisi wi-fi yayın yapıyor on numara. Tüm odalara yetiyor koridordan.

Yine yazlıkta kasamda wi-fi olmadığından ve odama da kablo çekemediğimden şu alıcıyı kullanıyorum:

Şaşırtıcı derecede çekim gücü ve stabil bağlantı hızı var. Hatta kasanın arkasında çok yer kaplıyor ve kuytuda kalıyor diye 1 metre USB 3.0 uzatma kablom vardı. Onunla birlikte masamın üzerine konumlandırdım. Çok daha harika sonuç verdi.

İnternet hızım Türknet Fiber 100mbit tabi telefondan test yaptığımda 110 120leride görüyor. Bütçem çok aşırıya kaçmamak şartıyla 1200 1300e kadar ancak çıkabilirim.
O zaman benim ilettiğim ikili sistem 1000 TL civarında seni hayli hayli kurtarır hocam.

veya

TP-Link RE500X, AX1500 Mbps, Geniş Bant/Wi-Fi Genişletici, 1 Gigabit Bağlantı Noktası ile Güçlendirici/Hotspot, Dahili Erişim Noktası Modu, Wi-Fi 6 Menzil Genişletici https://amzn.eu/d/0djqrdVS

İkinci cihazın Ethernet portu Gigabit. Eğer modemden kablosuz olarak bağlantıyı alıp ethernet portu üzerinden kullanmak isterseniz bu 100Mbps bağlantı için çok önemli değil ama ileride 100Mbps üstü bir pakete geçerseniz Gigabit portunu da ihtiyaç halinda kullanırsınız.

Özetle şu anki hızınız için her iki cihazda hem kablosuz hem ethernet üzerinden işinizi çözer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı