Wi-Fi düşük hız sorunu

Merhaba internet hattım 16 Mbps destekliyor ve 16 Mbps'lik paket kullanıyorum. Düne kadar böyle bir sorunum yoktu ama Wi-Fi bağlantım çok yavaş olmaya başladı. Ethernet kablosu ile bağlanınca bir sorunum yok. Ölçümleri modemin yanında yaptım. Modem zaten bilgisayarı kullandığım odada 1 metre mesafede. Benden başka kullanan yok interneti. Sürücü güncelleştirmeyi denedim daha güncelini bulamadı Windows. Kaldırdım tekrar yükledim yine olmadı. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
(Telefonumdan yaptığım hız testinde ping 10 MS, download 12 Mbps çıktı.)
İlk resim ethernet bağlantısı ile 2. resim wifi ile yaptığım testtir.

Ethernet.png
wifi.png

Son düzenleme:
Benimde modemin yakınında olmama rağmen ping drop yiyordum oyunlarda. Harici Wi-Fi adaptörü bağladım sorunum çözülmüştü. Senin nasıl olur bilemiyorum.

Modeminizde arıza kaynaklı böyle bir sorun olabilir ya da ortamda sinyali bozan başka cihazlar vardir modem arayüzünde herhangi bir kısıtlama yapmış da olabilirsiniz ya da bilgisayarınız Wi-Fi kartında bir arıza olmuş olabilir

Modeminizde arıza kaynaklı böyle bir sorun olabilir ya da ortamda sinyali bozan başka cihazlar vardir, uzaklığınız ne kadar modeme, şu an sinyaliniz Full mü çekiyor, modem arayüzünde herhangi bir kısıtlama yapmış da olabilirsiniz.

Sinyali bozan bir cihaz olsa 2 gün önce de sorun yaratırdı diye düşünüyorum. Uzaklığım 1metre veya daha az. Sinyalim Full çekiyor, modem kurulumu yaptıktan sonra arayüzü hiç kurcalamadım. Kısıtlama yapmış olmam imkansız :)

Hocam herkes evinde olduğundan altyapı yoğun kullanılıyordur, bu yüzden bir miktar düşmesi normal. Ama modeminizde sorun olabilir. Müşteri Hizmetlerini aramanızı tavsiye ederim. Bende de bir yavaşlama ve sürekli kopma söz konusu, Müsteri Hizmetlerini birkaç defa aradım oradan ne yapıyorlarsa artık düzeliyor geçici olarak.

Hocam herkes evinde olduğundan altyapı yoğun kullanılıyordur, bu yüzden bir miktar düşmesi normal. Ama modeminizde sorun olabilir. Müşteri Hizmetlerini aramanızı tavsiye ederim. Bende de bir yavaşlama ve sürekli kopma söz konusu, Müsteri Hizmetlerini birkaç defa aradım oradan ne yapıyorlarsa artık düzeliyor geçici olarak.
Modemim de sorun olduğunu düşünmüyorum.Yoğun kullanımdan dolayı yavaşlama olsa ethernet ile de normal hız alamamam gerekmez mi ?

Modemim de sorun olduğunu düşünmüyorum.Yoğun kullanımdan dolayı yavaşlama olsa ethernet ile de normal hız alamamam gerekmez mi ?
Zaten ethernetle bağlandığınızda bağlantı genelde daha iyi olur wireless'e göre, daha önce ethernetle bağlandığınızda aldığınız hızla şuanki farklıysa yoğunluktan olabilir, ama ethernetle hala aynı hızı alıyorsanız ve wireless hızınızda öncekine göre düşüş varsa yine modeminizde bir sıkıntı olabilir. En iyi çözm nüşteri hizmetlerine danışmak.

Zaten ethernetle bağlandığınızda bağlantı genelde daha iyi olur wireless'e göre, daha önce ethernetle bağlandığınızda aldığınız hızla şuanki farklıysa yoğunluktan olabilir, ama ethernetle hala aynı hızı alıyorsanız ve wireless hızınızda öncekine göre düşüş varsa yine modeminizde bir sıkıntı olabilir. En iyi çözm nüşteri hizmetlerine danışmak.
ISS müşteri hizmetlerine mi yoksa modemin mi?

iss size yardımcı olacaktır
modemin müşteri hizmetlerini aradım destek sağlamıyorlarmış artık :/
ISS lik bir durum olduğunu düşünmüyorum açıkçası.Ethernet ile hızım iyi pc den wifi ile bağlanınca çok kötü oluyor.Telefondan hız testi yapınca da hızım iyi.Tek sorun pc nin wifi bağlantısından çok düşük hız almam.Ve 2 güne kadar böyle sorunum yoktu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı