Wi-Fi hız sorunu

TheDobrevic

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD R5-5600
GPU: SAPPHIRE RX7900 GRE NITRO+ 16GB
Anakart: MSI B550M Pro-Vdh Wifi
RAM: 2x8 DDR4 T-Force 3200mhz
HDD: SEAGATE 1TB 7200RPM
SSD: Hyperx Fury 480GB & KIOXIA EXCERIA PRO 1TB
Monitör: MSI G27C4 & MSI G241
Kasa: Cooler Master MB511
PSU: FSP HYPER 80+ 700W
Meslek
Kalıp Tasarım Mühendisi, Metalurji ve Malzeme Mühendisi
Arkadaşlar, Evimde 75Mbps internet kullanıyorum, kabloluda bu değeri alabilirken Wi-Fi'de bu değerin altı 45-50'yi bile alamıyorum alamıyorum. Wi-Fi değeri yerlerde sürünüyor bunun nedeni nedir? Modemde yapmam gereken bir ayar var mı? Çevremde en iyi çalışan kanal 13'dü, 13'e aldım.
Kablolu değerleri:

Telefonumdan çıkan değerler:

Televizyondan yaptım hız testi: 7Mbps çıktı.

Modem: Keenetic Omni DSL

Son düzenleme:
Kablosuz sinyal yayınladığın cihazın ve bu düşük değerler aldığın cihazların aynı standartlarda çalıştığından emin ol. Kanal desteği, hertz değerleri (2.4-5), protokol türleri (802.1x/n/b/g), Servis, ip bloğu yada bağlantı türü olarak paket limiti (hız limiti ) tanımlı olup olmadığına bak.

Her şey olması gerektiği gibi ancak hala Wi-Fi üzerinden düşük değerler alıyorum.

Şu anda birkaç ayar ile uğraştım 802.1N'ye aldım 20MHz çektim ve kanal seçimini dinamiğe geçirdim hız 9-10 Mbps'lere çıktı ancak kabloluya göre hala düşük.

Konu kilitlenebilir galiba modemden kaynaklı, modemin dibinde hız testi yapıyorum 44 çıktı, kendi odamda yapıyorum 9 çıkıyor. Aradaki mesafe max 3 metre.

Son düzenleme:
Modem wifi adaptoru bozuk olabilir bende ayni sorundan muzdaribim modem degisince sorun cozulirse paylasirmisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…