Wi-Fi Hızı Zamanla Düşme Sorunu

LostForeverIV

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, laptopumda internet acayip derecede yavaş. Laptopta 75 KB/s ile bağlanmakta iken aynı Wi-Fi'a bağlı telefonumda (Samsung S4) 1060 KB/s ile bağlanıyorum. Ne yapabilirim?

Not ve ek bilgi olarak:
  • Laptopta herhangi bir indirme yapmıyorum (Steam vb.).
  • Bazen bağlantı kopuyor ya da sınırlı erişim oluyor.
  • Kendi evimde değilim yani modeme reset atma ihtimalim zor. Ayrıca arayüze de ulaşamıyorum, Superonline'larda şifre genelde "superonline" olur diye biliyorum ama girince yanlış olarak gösteriyor (Superonline Huawei HG255S).
  • Laptopum Lenovo G500.
  • Ethernet kablosu ile bağlanmam mümkün değil.
  • 10 dk önce Malwarebytes ile tarattırdım bir fayda etmedi.
  • 1 ay önce de yazlıkta iken böyle olmuştu (yine Superonline) fakat ethernet ile çözmüştüm, Wi-Fi'a iyi bağlanamayacaksa, ethernet ile modemin yanına beni hapsedecekse laptop olmasının anlamı ne ki?
Düzenleme:
Laptopu açar açmaz Speedtest'e girdim 4000 KB/s gördüm fakat 5 dk sonra yine 40 KB/s lere indi, acaba arka planda bir şey çalışıp internet bağlantısını bozuyor olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Netlimiter kurup bağlantıyı kullanan yazılım var mı öğrenin. Kablosuz ağ kartınızın sürücüsünü güncelleyin. Mesela en azından 2015 sürüm olmalı:

upload_2016-8-16_22-23-37.png

Merhaba dostlar, laptopumda internet acayip derecede yavaş. Laptopta 75 KB/s ile bağlanmakta iken aynı Wi-Fi'a bağlı telefonumda (Samsung S4) 1060 KB/s ile bağlanıyorum. Ne yapabilirim?

Not ve ek bilgi olarak:
  • Laptopta herhangi bir indirme yapmıyorum (Steam vb.).
  • Bazen bağlantı kopuyor ya da sınırlı erişim oluyor.
  • Kendi evimde değilim yani modeme reset atma ihtimalim zor. Ayrıca arayüze de ulaşamıyorum, Superonline'larda şifre genelde "superonline" olur diye biliyorum ama girince yanlış olarak gösteriyor (Superonline Huawei HG255S).
  • Laptopum Lenovo G500.
  • Ethernet kablosu ile bağlanmam mümkün değil.
  • 10 dk önce Malwarebytes ile tarattırdım bir fayda etmedi.
  • 1 ay önce de yazlıkta iken böyle olmuştu (yine Superonline) fakat ethernet ile çözmüştüm, Wi-Fi'a iyi bağlanamayacaksa, ethernet ile modemin yanına beni hapsedecekse laptop olmasının anlamı ne ki?
Düzenleme:
Laptopu açar açmaz Speedtest'e girdim 4000 KB/s gördüm fakat 5 dk sonra yine 40 KB/s lere indi, acaba arka planda bir şey çalışıp internet bağlantısını bozuyor olabilir mi?
Hocam arka planda Windows güncelleştirme çalışıyor olabilir. Bende de aynı modem var ve güncelleştirme sırasında kağnı arabasına dönüyor. 25mps

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı