Wi-Fi ile Bluetooth'u aynı anda kullanınca internetin yavaşlaması

Arda Aydoğar

Hectopat
Telefonum Xiaomi Red mi 8 ve kullandığım kulaklık Red mi Airdots. Şu ana kadar hiçbir sıkıntım olmuyordu ama bu gün Wi-Fi ve Bluetooth aynı anda açıkken video bile izleyemiyorum. Bluetoohtu kapatmam gerekiyor. Ne kadar araştırsam da çözüm bulamadım. Genelde modemle ilgili sorunmuş. Evdeki modemle köydeki modemde Türk Telekom'un verdiği modem evde sıkıntı çıkarmayıp burada çıkaracağını pek sanmıyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı idi. Anlamayıp 1 ay boyunca internette sorun var diye can çekiştim. Sonra Mobile Legends adında bir oyun indirdim, denemek için. Orada şu yazdı: "İnternet bağlantınız çok yavaş, Bluetooth kapatmayı deneyin.". O an akıllandım.

Telefonum Xiaomi Red mi 8 ve kullandığım kulaklık Red mi Airdots. Şu ana kadar hiçbir sıkıntım olmuyordu ama bu gün Wi-Fi ve Bluetooth aynı anda açıkken video bile izleyemiyorum. Bluetoohtu kapatmam gerekiyor. Ne kadar araştırsam da çözüm bulamadım. Genelde modemle ilgili sorunmuş. Evdeki modemle köydeki modemde Türk Telekom'un verdiği modem evde sıkıntı çıkarmayıp burada çıkaracağını pek sanmıyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Modemin yaydığı sinyal kulaklığın sinyaline yakın olup karışırsa böyle oluyor. Yavaşlamayı bırak ben internete bile bağlanamıyorum bağlansan bile geri kopuyor 😁

Çözüm mobil veri kullanmak ya da 5GHz bir Wi-Fi ağına bağlanmak. Duruma göre ikisini de kullandığım oluyor.

Modeminiz 2.4GHz ile yayın yapıyorsa, Bluetooth açtığınız zaman Bluetooth’un yayını da 2.4GHz olduğu için karışacak, parazitten dolayı düşük verim alacaksınız. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 5GHz bir modem sorununuzu çözer.

3 4 aydır kullanıyorum bu kulaklığı ama niye şimdi böyle bir şey yapıyor anlamadım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı