Wi-Fi ile Ping 20'den 500'e fırlıyor

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar modemle aram 2 metrelik mesafe. Ping 20'den 500'e 500'den 4 haneli rakamlara kadar fırlıyor. Ne yapsam olmuyor. Modemi resetledim. Çok ani aşırı dalgalanmalar mevcut. Wi-Fi ile bağlanıyorum. 20-30-40 arası değişse tamam diyeceğim. Ama bu 20'den 500'lere aniden fırlamalar yapıyor.

Merhaba,

Kablo ile aynı sorun oluyor mu? Başka cihazlarda da aynı mı? 5 GHz ile mi bağlanıyorsunuz? 2.4 GHz yeterince stabil olmayabiliyor. Özellikle kalabalık bir yerdeyseniz çekilmez bir hâl alıyor.

Merhaba,

Kablo ile aynı sorun oluyor mu? Başka cihazlarda da aynı mı? 5 GHz ile mi bağlanıyorsunuz? 2.4 GHz yeterince stabil olmayabiliyor. Özellikle kalabalık bir yerdeyseniz çekilmez bir hâl alıyor.
2.4. Kabloyla bağlanma şansım yok zaten son bir haftaya kadar böyle problem olmuyordu. 2.4'le.

Çevrenizde çok fazla 2.4 GHz ağı var mı? Kablosuz ayarlarını uygun olacak şekilde değiştirirseniz faydası olabiliyor. Diğer yandan, modemi sıfırlamanız ve ağ sürücüsünü yeniden kurmanız da işe yarayabilir. Fark etmeden bir ayar değiştirmiş olabilirsiniz.

Çevrenizde çok fazla 2.4 GHz ağı var mı? Kablosuz ayarlarını uygun olacak şekilde değiştirirseniz faydası olabiliyor. Diğer yandan, modemi sıfırlamanız ve ağ sürücüsünü yeniden kurmanız da işe yarayabilir. Fark etmeden bir ayar değiştirmiş olabilirsiniz.
Bizim çevrede 5Ghz ağ yoktur. Fiber altyapısı olan bir yer değil. Geneli 2.4 vdsl2 kullanır. Modem resetlendi sorun aynı. Geri kalanı da ben nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Sorunun kablosuz ağdan mı, yoksa internet bağlantısının kendisinden mi kaynaklandığını anlamanız için bir test yapmanızı öneririm. Farklı cihaz veya kablo kullanımı en kolay yolu.

5 GHz için fiber gerekmiyor. 2.4 GHz ağlarının çok olması sorun yaratıyor. Modeminizin arka yüzündeki adrese verilen bilgilerle giriş yapabilirsiniz. Kablosuz ayarlarına giderek 20 ve 40 MHz arasında geçiş yapmayı deneyebilirsiniz ilk olarak. Yanlış bir şeyi değiştirirseniz eski hâline çevirebilmek için ekran görüntüsü almanızı öneririm. Sıfırlamanız gerekmesin.

Sürücü için de sistem özelliklerinizi paylaşabilirsiniz. Bunu yapmadan önce başka bir cihaz ile test yapmanızı öneriyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00