Wi-Fi mobil veri gibi görünüyor

BOZKURT55

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 5 5600 İŞLEMCİ MSI A520M-A PRO ANAKART NVİDİA GEFORCE 4060 Tİ 16GB EKRAN KARTI 1 TB SSD 16 GB RAM
Meslek
Elektrik Bakım Ustası
TurkNet üzerinden fiber internet kullanıyorum Wi-Fi'ya baglandığımda sanki mobil veriye bağlı gibi oluyor, mesela Google Play üzerinden indirme yaparken mobil veri ile indirilsinmi diye soruyor. WhatsApp yedeklemeleri kablosuz ağ bekleniyor diyor yapmıyor. Sorun nedir?

Maalesef çözümü halen bulamadım.
Çok saçma bir durum içerisindeyiz gerçekten. Sorunun neyden kaynaklandığını bulmaya çalışıyorum hiçbir şekilde mantık yürütemiyorum. Başka wifi ağına katıldığım zaman sorun yok yeni bağlanan fiber internet wireles bağlandığım zaman iphone yedeklemeyi durduruyor, iclouddan dosya indiremiyorum ve uygulama indiremiyorum ama normal instagram vs sosyal medyada gezebiliyorum.

Evet çok saçma internette bununla alakalı bir şey yok.

Çok saçma bir durum içerisindeyiz gerçekten. Sorunun neden kaynaklandığını bulmaya çalışıyorum hiçbir şekilde mantık yürütemiyorum. Başka Wi-Fi ağına katıldığım zaman sorun yok yeni bağlanan fiber internet Wireless bağlandığım zaman iPhone yedeklemeyi durduruyor, ICloud'dan dosya indiremiyorum ve uygulama indiremiyorum ama normal Instagram vs sosyal medyada gezebiliyorum.

Merhaba,

Türk Telekom fiber internet kapsamında takılan modemde (ZyXEL EX3501-T0) aynı hatayı hemen hemen her cihazımda almaktayım. iPhone 11 cihazımda yedeklemeyi geçtim iCloud giriş sayfasında Wi-Fi'ya bağlıyken giriş dahi yapamamaktayım. Tüm bu sorunlara ek olarak tüm telefonlarımda ekranı kapattığım anda Wi-Fi kopma sorunu yaşamaktayım.
Modemin bağlandığı günden beri (yaklaşık 1.5 ay) bu sorunun çözümünü bulmaya çalışıyorum fakat internette bununla ilgili çok az kaynak var ve bulabildiklerimin de ya çözümü daha önce deneyip de sonuç alamadığım çözümler ya da çözümsüz. Sorunun modemden kaynaklandığını düşünmekteyim, yardımlarınızı bekliyorum.

İyi sosyaller.

Aynı sorunu yaşamaktayım modem Zyxel Ex3501-T0 ne yaptıysam düzeltemedim ve hâlâ WiFi ağını mobil veri olarak görüyor. Bir canlı yayın vs izleyeceğim zaman wifi bağlı olmama rağmen 'mobil veri kullanılıyor yine de izlemeye devam etmek ister misiniz' diye uyarı alıyorum. Google fotoğraflar, WhatsApp, Google play, hiçbirisi otomatik olarak yedekleme yapmıyor çünkü kablosuz ağ bekleniyor diye gözüküyor.

Aynı sorunu yaşamaktayım modem ZyXEL EX3501-T0 ne yaptıysam düzeltemedim ve hâlâ Wi-Fi ağını mobil veri olarak görüyor. Bir canlı yayın vs izleyeceğim zaman Wi-Fi bağlı olmama rağmen 'mobil veri kullanılıyor yine de izlemeye devam etmek ister misiniz' diye uyarı alıyorum. Google Fotoğraflar, WhatsApp, Google Play, hiçbirisi otomatik olarak yedekleme yapmıyor çünkü kablosuz ağ bekleniyor diye gözüküyor.

Tamamen aynı sorunu yaşıyorum, aylardır çözümü bulamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı