Wi-Fi özelliği olmayan modem var mı?

Biraz da talep meselesi. Akıllı telefon bulunmayan ev gerçekten de çok az. Firmalar da buna göre cihazlar yapıyor.

Model= VIGOR166
Ama sadece 2 x LAN portu var.
En az bir tane WAN portu olsaydı ilerde Fiber olunca da kullanılabilirdi.
Şimdi diğer modellere bakıyorum. 4-5 model var.
1678556479596.png

Bu seviyedeki bir ürünün fiberde router olarak çalışamayacağını size düşündüren nedir? Daha önce hiç DrayTek bir modem kullanmadınız sanırım. Arayüzde modem mode ya da router mode şeklinde seçenek oluyor. İlgili LAN portunun operasyon modunu yazılımla WAN olarak değiştirebiliyorsunuz... Bu sayede aynı cihaz fiber altyapıda da çalışabiliyor.

Cihaz arayüzlerinin canlı demolarını bu linkten inceleyebilirsiniz.

Bende TP-Link VR600 var. Sonuç olarak biraz bütçe versek bunlar da alınır.
Modem kodunda AX veya AC varsa antenli oluyormuş.
Bu 4000 TL ediyor. 1 WAN portu var.

1678558539057.png

Siyah olan 2 WAN portu var. 5700 TL ediyor.

1678558580498.png

Bu seviyedeki bir ürünün fiberde router olarak çalışamayacağını size düşündüren nedir? Daha önce hiç DrayTek bir modem kullanmadınız sanırım. Arayüzde modem mode ya da router mode şeklinde seçenek oluyor. İlgili LAN portunun operasyon modunu yazılımla WAN olarak değiştirebiliyorsunuz... Bu sayede aynı cihaz fiber altyapıda da çalışabiliyor.

Cihaz arayüzlerinin canlı demolarını bu linkten inceleyebilirsiniz.
2 Port LAN portu olan cihazda Wan portu yokmuş demek ki hocam.
Modem üstünde LAN/WAN yazmıyor, hepsinde LAN yazıyor.
Kullanılabilirliği konusunda fikrim yok.

Son düzenleme:
Wi-Fi kapanabilir ayarlarına bak ve senin modemin Wi-Fi olmasa da komşularının Wi-Fi sinyalleri evine gelir onları da kapıttıracan? Zararlı olması hurafe.

Araştırdım. Verilere bakıldığında Wi-Fi "alzheimer" hastalığı yapıyormuş.
Sigara içilen ortam gibi bir konu bu Wi-Fi haklısınız. Kendimizi korumamız lazım.

Teşekkürler hocam. Fakat bunun içinde anteni arkada var.
Yani merak ettiğim neden üretmiyorlar böyle bir cihaz. Kablosuz insanlara zararlı değil mi?
Tabiki insanları radyasyona mecbur etmek için...

Teşekkürler hocam. Fakat bunun içinde anteni arkada var.
Yani merak ettiğim neden üretmiyorlar böyle bir cihaz. Kablosuz insanlara zararlı değil mi?
Tam da ben de bu düşünceyle modem bakarken kendimi burda buldum..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı