Wi-Fi olmayan anakarta nasıl Wi-Fi sağlayabiliriz?

Anakartınız önemli değil. Modem önemli. USB Wi-Fi tüm donanımını içinde taşıyor. Size tavsiyem bu cihazdır, kendim kullanıyorum çok memnunum.

Bende de USB Wi-Fi dongle var ama bayağı eski 2015'ti galiba Vestel'den kazıklanarak almıştım. Fibere geçtiğimizden beri Wi-Fi 6 desteklemediği için sanırım artık sürekli kopuyor. Çare olarak para harcamadan eski bir Android 10 telefonu Wi-Fi olarak kullanıyorum. Bendeki dongle film falan izletiyor ama oyun oynarken ya da yüklerken. Sabit hız vermiyor ve sürekli kopuyor.

Son düzenleme:
Bende de USB Wi-Fi dongle var ama bayağı eski 2015'ti galiba Vestel'den kazıklanarak almıştım. Fibere geçtiğimizden beri Wi-Fi 6 desteklemediği için sanırım artık sürekli kopuyor. Çare olarak para harcamadan eski bir Android 10 telefonu Wi-Fi olarak kullanıyorum. Bendeki dongle film falan izletiyor ama oyun oynarken ya da yüklerken. Sabit hız vermiyor ve sürekli kopuyor.
Kullandığınız ürün nedir bilmiyorum. 5ghz wifi sorunsuz bir sistem , en güncel teknoloji , kablodan daha iyi bile denebilir. Aynı hızı veriyor ama evin içinde 10 metre kablo gezmemiş oluyor. Telefon kullanmak malesef kalıcı bir çözüm değil. Telefonunuza zarar veriyorsunuz. Özellikle bir şey indirirken telefon çok ısınıyor.

Kullandığınız ürün nedir bilmiyorum. 5GHz Wi-Fi sorunsuz bir sistem, en güncel teknoloji, kablodan daha iyi bile denebilir. Aynı hızı veriyor ama evin içinde 10 metre kablo gezmemiş oluyor. Telefon kullanmak maalesef kalıcı bir çözüm değil. Telefonunuza zarar veriyorsunuz. Özellikle bir şey indirirken telefon çok ısınıyor.

Evinizdeki altyapı nedir? Fiber mi? VDSL mi? VDSL alt yapın varsa Wi-Fi 5 destekli modemin vardır. Fiyatı uygun Wi-Fi Dongle'lar Wi-Fi 5 destekli. Wi-Fi 5'te iyi çalışıyorlar. Ancak fibere geçilince modemler Wi-Fi 6'ya geçiyor. En azından Türk Telekom'da böyle. Wi-Fi 5 destekli Wi-Fi Dongle'ler çuvallıyor. Mesela benim eski laptopumu Wi-Fi'ya bağlayınca mavi ekran veriyor direk. Telefon internetine bağlayarak Driver'ını güncelledim. Bağlandı ama stabil değildi ve maksimum 30 Mbps hız veriyordu. Wi-Fi kartını değiştirmem gerekti. Durum Wi-Fi Dongle'ım için de geçerli. Wi-Fi seçerken alt yapıya göre ve modem desteğine göre almak gerekiyor. Wi-Fi 6 destekli Wi-Fi Dongle'lar da biraz pahalı.
Çok fazla Wi-Fi kelimesi oldu kusura bakmayın. 😀

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı