Wi-Fi olmayan bilgisayar için ne kullanılmalı?

Wi-Fi dongle. USB girişine takılıyor.

USB Wi-Fi adaptör PCI-e Wi-Fi kartı.

Hocam peki önerebileceğiniz bir ürün var mı? Hangilerinin iyi veya kötü olduğunu bilmiyorum.

Hocam aslında bende kablolu kullanmak istiyorum fakat evin giriş kısmına çekmişler fiber kablosunu onu başka bir odaya taşıma imkanı oluyor mu?

Hizmet aldığın servis sağlayıcı ile görüşüp kabloyu odana çektirmeyi dene ?

Ürün olarak diyorsan birkaç örnek vereyim.
USB için TP-Link Archer serisi modellere bakabilirsin genelde iyi performans verirler.
PCI-e kartı istersen ASUS veya Intel'in Wi-Fi 6 destekli kartları daha stabil ve hızlı olabilir.
Eski PC'ye USB olanlar daha kolay takılır driver sorunuda az olur genelde.

Şimdi fiber kabloları genelde evin girşine yapıyorlar bizim de öyleydi, bize de kurmaya geldiklerinde adamlara söylemiştim; buraya kurmamamız lazım benim odaya çok uzak diye, onlar da binanın yetkilisiyle görüşüp kablo çektirtmen lazım demişlerdi ama ben 10 metra kablo aldım işim çok basit halledildi.

Hizmet aldığın servis sağlayıcı ile görüşüp kabloyu odana çektirmeyi dene?

Evet hocam hatta kabloyu ilk çekecekleri zaman dediğiniz gibi direkt girişe çektiler normalde en arka odadaydı eski modemin yeri. Acaba tekrar oraya çekebilir miyiz? Çok para tutarmı onu merak ediyorum.

Hocam yanlış hatırlamıyorsam fiber kablo küçük bir kutuya giriyor, o küçük kutudan da bir ethernet kablosu çıkıp modeme giriyor. Eğer o şekildeyse siz o modeme bağlanan ethernet kablosunu daha uzun kaliteli bir CAT6 ile değiştirirseniz kablo uzunluğu kadar uzağa taşıyabilirsiniz modeminizi. Yani fiber hattı yerine Ethernet hattını uzatmış oluyorsunuz ve bir kayıp da yaşamazsınız.

evet hocam şimdi baktım modeme dediğiniz gibi o küçük kutudan modeme gidiyor. yani o kutu girişte kalsa modemi odama çeksem yine düzgün kullanabilir miyim? Yani hızda veya fiberde bir kayıp olur mu?

evet hocam şimdi baktım modeme dediğiniz gibi o küçük kutudan modeme gidiyor. yani o kutu girişte kalsa modemi odama çeksem yine düzgün kullanabilir miyim? Yani hızda veya fiberde bir kayıp olur mu?
Hocam kaliteli bir Cat6 kablo ile hemen hemen hiç kayıp olmadan kullanabilirsiniz. Bütçeniz varsa elbette Cat7 öneririm. Ama Cat6 daha uyguna geliyor.

Bu markanın ürünleri Ugreen tadında. Tavsiye ederim. Kabledirekt ürünleri de fena değildir.

Hocam çok teşekkür ederim ya bu fikir kafama yattı bayağı. Hocam peki bu kablolarda hız farkı oluyor mu markalar arasında? Bir de konudan bağımsız olarak mesela ben bu interneti resetleyeceğimde hem modemi hem de o küçük fiber kutusunu mu kapatıp açacağım.

Hocam tabii ki kablo kaliteleri bazı durumlarda önemli. Mesela kimisi dış parazitlere karşı daha korumalı oluyor özel iç kaplamaları olduğundan. Kimisi örhgü kablo ve daha dayanıklı olurken kimisi de yazzı oluyor bazı özezl durumlarda daha kullanışlı olduğundan (halının altından vs geçirek gibi bir durum varsa mesela). Kaliteye göre kafaları da daha geç deforme oluyor veya tırnakları kolay kırılmıyor korumalı olduğundan.

Ayrıca fiber kutusu sadece dönüştürücü. Modemi kapatıp açsanız yeterlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…