Wi-Fi radyasyonundan endişelenmeli miyim?

chaoscrusader

Hectopat
Katılım
27 Ekim 2019
Mesajlar
57
Arkadaşlar herkese selam. ZyXEL'in DX3301-T0 Wi-Fi 6 modemini kullanıyorum. Modem ailemin uyuduğu odada ve onlar uyurken modem haliyle açık kalıyor. Yaşları da var biraz 55-60 yaş arası. Bu durum beni endişelendirmeye başladı. İnternetten yaptığım araştırmalarda Wi-Fi sinyallerinin kanserojen etki yarattığına dair araştırmalar ve tespitler okudum.

Çözüm olarak Wi-Fi zamanlayıcısı eklemek istedim fakat ZyXEL'in panel arayüzünde bu seçeneği nasıl çalıştıracağımı ve ayarlayacağımı bulamadım.

Bu konu hakkında siz değerli Technopat Sosyal üyelerinin yorumlarını ve değerlendirmelerini bekliyorum. Şimdiden ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim.
 
Radyasyon emilecek bir şey değil. Radyasyonu ışık gibi düşünün. Kaktüsle falan engelleyemezsiniz, kaktüs en fazla kendi üzerine düşen radyasyonu soğurur. Bunu zaten insan vücudu da yapabiliyor.

Endişelenecek bir şey yok, herhangi bir modemden çıkabilecek bir radyasyon deriyi aşamaz. Hele de 55 yaşındaki birinde kanser oluşturması çok zor bir ihtimal.
 
Zamanlayıcılı priz alabilirsiniz. Ayrıca Wi-Fi sinyallerinin insan sağlığına zarar verdiğini gösteren hangi araştırma var haber siteleri dışında.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

 
Onu da araştırdım. Kaktüsün radyasyon emmesinin tamamen safsata olduğu söyleniyor maalesef.

Neredeyse her cisim radyasyonu emer. Kaktüsün ekstra bir emme özelliği yok sadece daha dirençli olduğu düşünülüyor. Yani kaktüs alırsanız evet radyasyonu emebilir. Attığınız yerde de böyle yazıyor.
 
Neredeyse her cisim radyasyonu emer. Kaktüsün ekstra bir emme özelliği yok sadece daha dirençli olduğu düşünülüyor. Yani kaktüs alırsanız evet radyasyonu emebilir. Attığınız yerde de böyle yazıyor.

Yazdığınız şey kendisiyle çelişiyor.

Kaktüs ve diğer herhangi bir organik materyal radyasyonu belirli bir seviyeye kadar soğurabiliyor. Bu tıpkı ışıkla aydınlatılan bir odaya siyah bir cisim koymak gibi. O siyah cismin sizin üstünüze düşen ışığa bir etkisi yok.
 
Wi-Fi zararlı olsaydı Güneş bizi anında yok etmeliydi.

Güneş'ten, Wi-Fi'a göre 3.000.000 kat daha fazla radyasyona mağruz kalırsınız.
1 dakika Güneş'e maruz kalmak ise 1 yıl boyunca kesintisiz Wi-Fi'a maruz kalmak ile eşdeğerdir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı