Wi-Fi Repeater ile Düşük Hız Alma

itzshin

Centipat
Merhaba arkadaşlar.
Evimizdeki modem üst katta ve ben alt kattaki modeme en uzak olan odayı kullanıyorum. Şu ana kadar hep repeater kullanarak internet sağlayıcısının bize sağladığı hızı alabiliyordum. Fakat bugün 8 Mbps hıza sahip olan internetimizi 35 Mbps ile değiştirdik. Abimin bilgisayarı kablo ile modeme bağlı ve tam hız alabiliyor, ben ise repeater kullanarak 5 Mbps civarında bir hız alıyorum. Eskiden bir sorun yaşamazken şu anda neden böyle oluyor, düzeltmek için ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Wifi'de normal. Repeater asla stabil olmaz. Bende dublexte modem+AP kullanıyorum. Eskiden AP'i repeater modunda kullanırdım şimdi üst kattan alt kata kablo çekip router moduna aldım. Sıfır kayıp.

Yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen. 35 Mbps - 5 Mbps arasında uçurum var ve bu fark hiçbir şekilde normal değil. 2.4 Ghz frekans bandı bu rakamların üzerinde hızları destekler. Wifi'da normal diye bir şey yok. Gecikmeler ya da kopma oranları tabiki de kablolu bağlantıdaki gibi stabil olmaz arada farklar illaki olacak ama bu değerlere normal demek hiç de aklı selim insanların söyleyeceği şeyler değil.
Modemim TP-LINK TD-W9970v3
Repeater da Asus RP-N12
Repeater'ın konumunu modeme ve erişim almak istediğiniz yere eşit duvar sayısına göre ayarlayın. Mesafe demiyorum özellikle duvar sayısını dikkate alın. Sorun hâla devam ediyorsa 2.4 Ghz yayın kanalını değiştirmeyi deneyin. Sonuçları iletirseniz devamında yardımcı olmaya çalışırım.

Yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen. 35 Mbps - 5 Mbps arasında uçurum var ve bu fark hiçbir şekilde normal değil. 2.4 Ghz frekans bandı bu rakamların üzerinde hızları destekler. Wifi'da normal diye bir şey yok. Gecikmeler ya da kopma oranları tabiki de kablolu bağlantıdaki gibi stabil olmaz arada farklar illaki olacak ama bu değerlere normal demek hiç de aklı selim insanların söyleyeceği şeyler değil.

Repeater'ın konumunu modeme ve erişim almak istediğiniz yere eşit duvar sayısına göre ayarlayın. Mesafe demiyorum özellikle duvar sayısını dikkate alın. Sorun hâla devam ediyorsa 2.4 Ghz yayın kanalını değiştirmeyi deneyin. Sonuçları iletirseniz devamında yardımcı olmaya çalışırım.
Dostum teoride öyle. Ben çok denedim. İki cihazı karşılıklı koysan bile artık aynı marka olmadığından mı bilemiyorum 1 gün çok güzel çalışıyor 2. Gün yine 2 3 Mbit alıyor. Pingten hiç bahsetmiyorum bile. Yapılacak en güzel şey repeater WAN girişi varsa yukardan oraya kabo çekmek.

Dostum teoride öyle. Ben çok denedim. İki cihazı karşılıklı koysan bile artık aynı marka olmadığından mı bilemiyorum 1 gün çok güzel çalışıyor 2. Gün yine 2 3 Mbit alıyor. Pingten hiç bahsetmiyorum bile. Yapılacak en güzel şey repeater WAN girişi varsa yukardan oraya kabo çekmek.
Yazdıklarımı tekrar okursan bu yazdığının da cevabı var.

Modemim kötü. Modem salonda, yanındayken 13 Mbps falan alıyorum. Kendi odamdayken 5 Mbps civarı. Repeater kullanarak bu hızı arttırabilir miyim? Xiaomi Wi-Fi Pro almayı düşünüyorum. Modemim de ZyXEL P- 660N-T1A.

Arkadaşlar 24MB modemin dibinde hız alıyorum. Mi Wi-Fi repeater ı 4-5 duvar öteye bağlayınca başta 12-13MB veriyor, belli bir süre sonra 170KB-550KB gibi saçma sapan değerlere düşüyor, ne yapmak gerek iyi bir repeater mi almalı yoksa başka bir öneriniz var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı