Çözüldü Wi-Fi repeater ne işe yarar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

claobis

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Trendyol'dan Wi-Fi repeater adında bir şey gördüm. Ne işe yaradığını ve varsa bildiğiniz daha iyilerini önerir misiniz?

Çözüm
Hocam Wi-Fi'yi sinyalin ulaşamadığı yerlere ulaştırmak için kullanılıyor. Evde, ofiste Wi-Fi'nin pek ulaşamadığı yerlere ulaştırabiliyor ama hızda yavaşlama veya gecikme yapabilir bazı modellerde.
https://www.hepsiburada.com/linksys-linksys-re6700-eg-wifi-range-extender-pm-HB0000060Y6N bence bunlar işinizi görür.
Arkadaşlar Trendyol'dan Wi-Fi repeater adında bir şey gördüm. Ne işe yaradığını ve varsa bildiğiniz daha iyilerini önerir misiniz?

Sinyal güçlendirici. A, B ve C sıralı noktalar olsun. Ana modem A noktasında olsun. C noktası ise bilgisayarın olduğu nokta olsun ve C noktasında, A noktasındaki Wi-Fi sinyali çekmiyor olsun. B noktasına bu Wi-Fi repeater cihazını koyarsan A noktasından alabildiği sinyali C noktasına iletmeye yarar.

Hocam Wi-Fi'yi sinyalin ulaşamadığı yerlere ulaştırmak için kullanılıyor. Evde, ofiste Wi-Fi'nin pek ulaşamadığı yerlere ulaştırabiliyor ama hızda yavaşlama veya gecikme yapabilir bazı modellerde.
https://www.hepsiburada.com/linksys-linksys-re6700-eg-wifi-range-extender-pm-HB0000060Y6N bence bunlar işinizi görür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sinyal güçlendirici. A, B ve C sıralı noktalar olsun. Ana modem a noktasında olsun. C noktası ise bilgisayarın olduğu nokta olsun ve C noktasında, a noktasındaki Wi-Fi sinyali çekmiyor olsun. B noktasına bu Wi-Fi repeater cihazını koyarsan a noktasından alabildiği sinyali C noktasına iletmeye yarar.

Teşekkür ederim bir şey daha sormak istiyorum. A noktasındaki gibi mi aynı hızda mı yani aktarır? Yoksa biraz kesinti olur mu düşüş falan? Bir de varsa kaliteli bir şey önerebilir misiniz?

Hocam ucuz kaliteli bir şey bulamaz mıyız Ethernet girişli?

Teşekkür ederim bir şey daha sormak istiyorum. A noktasındaki gibi mi aynı hızda mı yani aktarır? Yoksa biraz kesinti olur mu düşüş falan? Bir de varsa kaliteli bir şey önerebilir misiniz?

Hocam ucuz kaliteli bir şey bulamaz mıyız Ethernet girişli?

Wi-Fi repeater (Wi-Fi tekrarlayıcı), kablosuz internet sinyalini alan ve daha uzak mesafelere tekrar yayan cihazlardır. Modemden uzak alanlarda zayıf olan internet sinyalini güçlendirerek ev, ofis vb. mekanlarda nispeten daha iyi internet erişimi olanağı sağlar. Özellikle sinyalin duvarlar veya katlar nedeniyle zayıfladığı yerlerde sıkça kullanılıyor.
Özetle internet sinyalini genişleten ve ölü noktaları azaltan cihazlardır. Ama kaynak noktadaki hızı yakalamanız neredeyse imkansız. Muhakkak kayıp olacaktır.

Teşekkür ederim bir şey daha sormak istiyorum. A noktasındaki gibi mi aynı hızda mı yani aktarır yoksa biraz kesinti olur mu düşüş falan? Bir de varsa kaliteli bir şey önerebilir misiniz?

A noktasındaki gibi iletmesi için a noktasına yakın olması lazım. Şöyle diyeyim a noktasında hız 50. b noktasına ise 35 hız iletiliyor. B noktasına koydugumuz bu cihazın alacağı ve C noktasına iletebileceği maksimum hız haliyle 35 oluyor. Yani konuldugu noktada ne kadar hız alınıyorsa o kadar hız verebilir ki C noktası yine uzaksa bu hız bayağı düşecektir. Bu gibi cihazlarda kalitesine göre kopmalar falan oluyor. Ben attığım linktekini kullanıyordum iyi denebilirdi ancak 5 yıllık bir ürün olsa gerek. Güncel hangi ürünler var bilmiyorum araştırmak lazım. Ancak ben olsam direkt prize takmalı olan ürün almazdım.

TP-Link TL-WA850RE, N300 Mbps Wi-Fi Menzil Genişletici, 1 Ethernet Bağlantı Noktalı Wi-Fi Güçlendirici/Hotspot, Access Point Modu, Tüm Wi-Fi Yönlendiriciler ile Çalışır : Amazon.com.tr: Bilgisayar Bu ürün nasıldır hocam?

A noktasındaki gibi iletmesi için a noktasına yakın olması lazım. Şöyle diyeyim a noktasında hız 50. b noktasına ise 35 hız iletiliyor. B noktasına koydugumuz bu cihazın alacağı ve C noktasına iletebileceği maksimum hız haliyle 35 oluyor. Yani konuldugu noktada ne kadar hız alınıyorsa o kadar hız verebilir ki C noktası yine uzaksa bu hız bayağı düşecektir. Bu gibi cihazlarda kalitesine göre kopmalar falan oluyor. Ben attığım linktekini kullanıyordum iyi denebilirdi ancak 5 yıllık bir ürün olsa gerek. Güncel hangi ürünler var bilmiyorum araştırmak lazım. Ancak ben olsam direkt prize takmalı olan ürün almazdım.

Hocam üç duvar var kendi odama takacağım yine mecbur bu ürünü çok kaybım olur mu bir de bu ürün nasıldır acaba?TP-Link TL-WA850RE, N300 Mbps Wi-Fi Menzil Genişletici, 1 Ethernet Bağlantı Noktalı Wi-Fi Güçlendirici/Hotspot, Access Point Modu, Tüm Wi-Fi Yönlendiriciler ile Çalışır : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı